BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBaşkan faiz konusunda uyardı----

Başkan faiz konusunda uyardı

Başkan faiz konusunda uyardı
28 Ağustos 2013 - 16:11 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiltere ekonomisine taze teşvik sağlamaya hazır olduklarını söyledi

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, finansal piyasalarda artan faiz oranlarının yeni yeni canlanmaya başlayan ekonomik toparlanmayı tehdit etmesi halinde, İngiltere ekonomisine taze teşvik sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, göreve geldiği 1 Temmuz'dan bu yana yaptığı ilk açıklamada, BOE'nin gösterge faiz oranını öngörülenden daha önce artıracağı yönünde finansal piyasalarda oluşan beklentileri de kırmaya çalıştı. İşsizlik oranı yüzde 7'ye düşene kadar Faiz oranını yüzde 0.5'te tutulacağı taahhütünü hatırlatan Carney, işsizlik oranı yüzde 7'ye indiğinde faizleri otomatik olarak artmayacağında vurguladı. Carney, işsizlik oranı hedefinin 3 yıldan önce yakalanmasını beklemediklerini de tekrarladı.
Carney açıklamasında, bankalar için likidite zorunluluklarını gevşeteceklerini, likidite kurallarında yapılacak değişikliklerin bankaların tutmaları gereken zorunlu likiditeyi 90 milyar GBP (İngiliz Sterlini) azaltarak kredilere yardımcı olacağını da vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)