BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşika'dan asker çekilmeyecek----

Başika'dan asker çekilmeyecek

Başika'dan asker çekilmeyecek
08 Aralık 2015 - 07:01 www.finansgundem.com

Peşmergeyi eğitmek için oluşturulan kampa planlanan yeni asker nakli, Irak hükümetinin tepkisi üzerine durduruldu. Ancak askerler geri çekilmeyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde güvenlik zirvesini topladı. Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Bahadır Köse katıldı.

Toplantıda, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Türkiye sınırlarında yaşananlar, IŞİD’e karşı eğitim amaçlı oluşturulan Musul’daki Başika kampı ve bu kampa yeni asker sevk edilmesinin ardından Irak Hükümeti ile yaşanan kriz ve şehir merkezlerinde yoğunlaşan terörle mücadele operasyonları toplantının ana Gündem maddelerini oluşturdu. Toplantıda, Başika kampında Türk askeri tarafından IŞİD’e karşı verilen eğitim bağlamında Irak ve ABD’den gelen değerlendirmeler de görüşüldü. 

Irak’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne Türkiye’nin saygı duyduğu teyit edilen toplantıda, Irak hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika’ya kuvvet intikali gerçekleştirilmeyeceği yönündeki karar da konuşuldu. Başika’ya dönük intikalin eğitim veren askerleri konumaya yönelik olduğu değerlendirmesi yapıldı. 

Barzani geliyor

Bu arada Davutoğlu, bu hafta içinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya gelecek. Bu görüşmede, Irak merkezi yönetiminin kampa ilişkin negatif tutumu değerlendirilecek.
Toplantının bir diğer gündem maddesi Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yoğunlaşan terör operasyonları oldu. 1 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede, emniyet güçlerinin barikatlar kaldırılana kadar operasyonların süreceği yönünde kararlılığın sürmesi kararlılığını ele alındığı belirtildi.
Toplantıda ayrıca, İstanbul Boğazı’nı geçen bir Rus savaş gemisinin güvertesinde bir askerin füze taşımasının da toplantıda ele alındığı belirtildi. Bu eylemin Türkiye’yi tahrik etmeye dönük bir hamle olduğu değerlendirmeleri yapılırken, Rusya’nın tacizkar tutumuna dönük önlemler masaya yatırıldı.

400 personel var

Alınan bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim faaliyetleri yürüttüğü Başika’da şu anda 400 asker, 4 zırhlı personel taşıyıcı, 4 zırhlı muharebe aracı, 4 fırtına obüsü ve 18 tank bulunuyor. 
TSK’nın takviye yaparken Başika’da bin asker ve 40 tank bulundurmayı amaçladığı ancak Irak hükümetinin tepkisinden sonra nakillerin durduğu ifade ediliyor. Barzani’nin ziyaretinden sonra yeni nakil olup olmayacğının netleşeceği belirtiliyor. (Milliyet / Kıvanç El)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)