BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBası yaralarına son----

Bası yaralarına son

Bası yaralarına son
26 Mart 2013 - 15:16 www.finansgundem.com

Türkiye’de yatağa bağlı yaşamak zorunda kalan hasta sayısı tam olarak bilinmiyor

Türkiye’de yatağa bağlı yaşamak zorunda kalan hasta sayısı tam olarak bilinmiyor. Ama ülkemizde engelli sayısı yaklaşık 8.5 milyon kişi. Sadece İstanbul’da 15 bin engelli yatağa bağımlı. Bu hastaların en büyük sorunu, uzun süreli yatakta bulunmaktan kaynaklanan ve vücutta oluşan bası (yara) sorunu. Bunun önüne geçmek için birçok ilaç üretildi, tedavi yöntemleri denendi, ama hiçbiri tam olarak çözüm sunamadı.
DÜNYADA İLK VE TEK
Özellikle yatağa bağımlı hastalarda basınç, nem, friksüyon(sürtünme), enfeksiyon, ödem vb. sorunlardan dolayı oluşan bası yaralarına BeDAİD son veriyor. Tasarımından elektronik devrelerine, yazılımından uzaktan kumandasına kadar tamamını Türk uzmanlarla birlikte, 6 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucu Türkiye’de geliştirilen BeDAİD, sıfır bası alanı oluşturuyor. Her şeyiyle ‘milli’ yani yerli üretim olan BeDAİD, ayrıca kan dolaşımında iyileşme ve yara oluşmuş/oluşabilecek bölgelerin temiz hava ile temas etmesini sağlıyor. Dünyada ilk kez geliştirilen sistem, bası yarası riskini ortadan kaldırmak üzere dizayn edildi.
Bası yaralarını önlemek amacıyla geliştirilen BeDAİD, aynı zamanda konforlu uyku arayanlar için de ideal. Nisan 2013’te TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek ‘Ekspomed Tıp Fuarı’nda ilk kez piyasaya sunulacak olan BeDAİD, yılda yaklaşık 80-100 bin ihracat ile Türkiye’ye yıllık 84-105 milyon dolar girdi sağlamayı hedefliyor.
BASI YARASININ EKONOMİK BOYUTU
Yatağa bağımlı hastalarda meydana gelen bası yaralarının tedavisi yüksek maliyetlere neden oluyor. Bu konuda Türkiye’de bir araştırma sonucu bulunmazken, ABD’de yapılan bilimsel araştırmalara göre, kişi başına bası maliyeti 20-70 bin dolar arasında değişiyor. Komplikasyonların da ilave edilmesi ile kişi başına düşen maliyetler 200 bin doları buluyor. Bu arada ABD’de 1.3-3 milyon arasında bası yarası yaygınlığı ve risk faktörlerine sahip insan bulunuyor.
İngiltere’de gerçekleşen maliyet araştırmalarında ise, bası yaraları için harcanan toplam tutar yaklaşık 3 milyar dolara ulaşıyor ve toplam sağlık harcamalarının % 1‘ine denk geliyor.
Dünya genelinde bası yaralarının tedavi edilmesi için harcanan paranın yaklaşık 100 milyar dolar olduğu düşünülüyor.
BeDAİD NEDEN ÖNEMLİ?
Basıyı tamamen sıfırlayıp, bası yarası ihtimalini ortadan kaldırıyor.
Yaraların iyileşmesine destek oluyor, kan dolaşımını hızlandırıyor.• Uzun süre yatmaya dayalı ağrıları en alt seviyeye indiriyor.
Ayarlanabilir yatma ve oturma yüzeyi yaratıyor.
Kişiselleştirilebilir özel kumandasıyla hastanın tüm ihtiyaçlarına anında çözüm bulma olanağı sağlıyor.
Özellikle yanık tedavileri başta olmak üzere, sürtünmesiz ortamlara ihtiyaç duyulan her türlü tedavide büyük kolaylık sağlıyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)