BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBaşhekimliği bıraktı, emlakçılığa başladı----

Başhekimliği bıraktı, emlakçılığa başladı

Başhekimliği bıraktı, emlakçılığa başladı
07 Ocak 2016 - 11:26 www.finansgundem.com

Büyük yarışta “En Çok İşlem Yapan 3. Ofis’ ödülünün sahibi RE/MAX Piramit’in kurucusu Nurdan Tartanoğlu, şirketini ve eşinin transferini anlattı...

BERRİN UYANIK BEKAR – FINANSGUNDEM.COM

Acıbadem’in en stratejik noktalarından birinde, cadde üstünde asılı tabelaları. Mevki ne kadar iyiyse, o kadar şık içerisi. Uluslararası Remax zincirinin Kadıköy’deki üyelerinden Remax Piramit’in kurucusu Nurdan Tartanoğlu, emlak dünyasına bir ‘mimar’ kadar yakın. Şantiyelerin bıkkınlığı üstüne sinince, yeni bir hayat arayışına başlamış. Kader onu o gün arkadaşının RE/MAX ofisine taşımış. “Bu tam sana göre, yeteneklisin, becerirsin” ısrarı, farklı bir başlangıcın kapısını aralamış. Karar verme süreci RE/MAX markasının güvencesiyle kısa sürünce, başlamış yeni işine…

12 yılda gelinen nokta, Nurdan Hanım’ın ifadesiyle gurur verici. 45 danışmanla çalışıyorlar. Portföylerinde villa, yalı, rezidans, plaza, plaza katları, dükkanlar var. En uygun kredi konusunda çözüm üretiyorlar.  Gerektiğinde Acıbadem’den Bahçeşehir’deki bir villayı bile satıyorlar. RE/MAX işbirliğinin yarattığı fırsatı kaçırmıyorlar.

RE/MAX Piramit olarak eleman alımında çok seçici olduklarını söylüyor Tartanoğlu. Mimar olmanın avantajlarını her pazarlıkta, satışta kullandığını anlatan Nurdan Hanım’ın, aralarına katılacak gençlerde aradığı en büyük özellik analiz yeteneği. Lise diploması, iletişim becerisi ve empati de şart ama, analiz olmazsa olmazlar arasında.

Ve bomba; Nurdan Tartanoğlu’nun şirkete yaptığı en büyük transferi, doktor olan eşi. İş büyüyünce, yardıma ihtiyaç duyulunca, hayat arkadaşlığı iş arkadaşlığına dönmüş birden.  Ofisin yönetimi başhekimliği bırakan Dr. Namık Kemal Tartanoğlu’na  emanet edilmiş hemen.

RE/MAX Piramit’i rakiplerinden ayıran bir farkı da her yıl en çok ciro yapan, en başarılı emlak ofisi seçilmesi. Tüm dünyadaki RE/MAX’ların yarışında "En Çok İşlem Yapan 3. Ofis” madalyasını göğüslerinde takan ekip, sektör adına bu önemli ödülü  Türkiye'ye getirmenin mutluluğu içinde… 
 
Evet, biri doktor, biri mimar, emlak dünyasıyla ikinci bahar… Nurdan Tartanoğlu, Finansgundem.com’a, Remax Piramit’i ve 12 yıldır ter döktüğü sektörü anlatıyor…


 
150 BİNE DE MÜLK VAR, 21 MİLYONA DA
 
Finansgundem.com: Remax Piramit’ten biraz bahseder misiniz, neler yapıyorsunuz?

Nurdan Tartanoğlu: Remax Piramit’te çalışan 45 danışmanımız var. Bu danışmanların içinde büyük satışlar yapanları da var. Biz bunlara “Remax Collection”  diyoruz ve değerli mülklere çalışıyoruz. Değerli mülkler villalar, yalılar, büyük rezidanslar ve deniz manzaralı dairelerdir. Ticari çalışanlarımız da var. Plazalar, plaza katları, dükkânlar gibi. Tabii bunların dışında mahalli konutlara çalışan arkadaşlarımız da var. Burada da çok çeşitli lüks siteler var. Özellikle Acıbadem bölgemiz çok değerli bir alan. Lüks siteler, daha mütevazı siteler, hepsini çalışıyoruz. Portföyümüzde 150 bin liradan başlayıp, 21 milyona kadar çıkan mülkleri bulabilirsiniz. Tabii arsaları da unutmamak gerek.
 
-Remax’tan ev alacaklara nasıl kolaylıklar sağlıyorsunuz?

Nurdan Tartanoğlu: Remax ile ev alacaklara bankalardan kredi için özel oranlar alıp anlaşmalar yapıyoruz. Müşterilerimize daha düşük oranlarda kredi verebiliyorlar. Ancak burada benim için önemli olan güncel tutup en düşük ve uygun krediyi kim veriyorsa müşteriyi o tarafa yönlendiriyoruz. Kredi ile alması ya da nakit alması bizim kazancımız açısından hiçbir şeyi değiştirmez. Gerçi eskisi gibi de bankalar kredi vermeye gönüllü değiller. Kredibilitenizin iyi olması lazım, tabii bütün bunlar ekonomi ile de ilgili. Bir buçuk senedir bankalar kredi vermede gönüllülük anlamında çok daha farklılar.  
 
 MİMAR RUHUM ÇOK YORULUNCA…

-Kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz?


Nurdan Tartanoğlu: 2003 yılının Eylül ayından beri bu işi yapıyorum. Aslında mimarım. 1999 depremi ve 2001 krizi inşaat sektörünü ciddi şekilde yaraladı. Biz yıkılmadık, çok şükür ayaktaydık. Ancak ruhum çok yorulmuştu. Artık mimarlık yapmak istemedim. Hatta, kat karşılığı bir inşaat yapayım bu da benim jübilem olsun, dedim. Ancak o sırada emlakçı dostlarımızı dolaşırken Remax Ofisi olan bir arkadaşımın yanına gittim. “Bu tam senin işin, bunu yapman lazım ”dedi.  Ben de, “Bu yaştan sonra emlakçı mı olacağım” diyordum. Ama bir arayış içindeydim. Artık şantiyelerde lastik çizmelerle dolaşmaktan yorulmuştum. Ustalarımız sağ olsun, onlara laf anlatmaktan ve sorunlardan bıkmıştım. Farklı bir alan istiyordum. Bu fırsat karşıma çıkınca 6 ay bir araştırma süreci başladı, ondan sonra karar verdim ve Remax’ı seçtim. Remax’ı seçmemin sebebi ise daha kurumsal ve eğitimlerinin çok farklı olmasıydı. Sonuçta bilmediğim bir işi yapacağım için iyi bir eğitim almam gerekiyordu. Ayrıca networkü çok geniş ve ofis sayısı da fazlaydı. Bu yüzden kazanma fırsatım yüksekti. Ayrıca paylaşımlı da çalışabiliyorsunuz. Ben buradan Bahçeşehir’deki bir konutu satabilirim. Çünkü franchise'larımız zincir olarak çalıştığı için oradaki arkadaşlarla temasa geçip onların portföyünden bir yeri müşteriye sunup para kazanma şansınız var. Paylaşarak kazanabiliyorsunuz, sistemimiz bu zaten.
 


-Nasıl paylaşıyorsunuz?

Nurdan Tartanoğlu: Alıcı ve satıcı ayrı ayrı komisyon bedeli öder. Ben sizin hizmet bedelinizden o da kendi müşterisinden alıyor ve hızlı işleme çevrilerek müşteri memnuniyeti sağlanıyor. Bu paylaşım Remax’ın ana felsefesi. Çünkü dünyada da en çok ciro yapanların yüzde 60 geliri paylaşımdan. 2014 yılında en çok paylaşım yapan ofis bizdik. Paylaşmak güzeldir. İşi hızlandırıyor birçok artısı var. Biz çok hızlı büyüdük. Avrupa yakasında da projeler aldım. İnşaat sırasında alıp, inşaat sırasında sattığımız toplu projeler de oldu. Nişantaşı’nda ve Kağıthane’de bir projeyi yaptık. Ofisin büyümesi lazımdı, yeni çalışma arkadaşları istihdam edip onları eğitmemiz gerikiyordu, şu an ki ofise taşındık.  Bunun üzerine eşimi davet ettim. Eşim de Çamlıca Medicana Hastanesi’nin Başhekimiydi. Tabii eşimin karar vermesi bir sene kadar sürdü. En son “Ya sen gel, yada ortak alacağım” dedim. Çünkü tek başıma yetişemiyorum, Eşim bize katıldıktan sonra şu anda bulunduğumuz ofise geçtik. Sonra Namık Bey’e ofisin yönetimini devrettim. Ben de ona destek olarak arkadaşların eğitimlerine katılıyorum, bazı zor satış görüşmelerinde bulunuyorum. Bazen de benden gelip tüyo alıyorlar. Bu arada ben de satış yapıyorum. Hedefim ise satıştan çıkıp ofislerimizin sayısını artırarak, daha fazla insan istihdam ederek büyümek. İşin bu tarafı çok zevkli.  Biz dünyanın her yerindeki eğitimleri aldık ve yenisi çıktığı zaman onları da mutlaka alıyoruz.

RE/MAX’TA EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ
 
-Eğitimleri kimler veriyor, ne tür eğitimler alıyorsunuz?
Nurdan Tartanoğlu: Genelde yurt dışından eğitmenlerimiz var, eski Remaxlılar bunlar, yıllardır eğitim firmaları olan kişiler. Bu kişiler dünya çapında da biliniyorlar. Türkiye’ye getiriliyor ve eğitim veriyorlar.  Ayrıca uluslararası bütün toplantı ve kongrelere katılıyoruz ve oradaki eğitimleri bire bir alıyoruz. Burada farklı eğitimler var. Brokerlik eğitimleri, yöneticilere, danışmanlara yönelik eğitimler var. Sade ve lüks konut satanlara yönelik eğitimlerimiz de var. Burada amacımız nasıl daha iyi hizmet verebiliriz ve daha hızlı satış gerçekleştirebiliriz. Eğitime son derece önem veriyoruz. Ve gerçekten bende de değişimler oluyor, oldu ve daha da olacağına inanıyorum vizyonunuz değişiyor.
 
-Kimler Remaxlı olabiliyor?

Nurdan Tartanoğlu: Eğitim seviyenizin en az lise olması lazım. Çünkü bu bölgenin insanlarıyla muhatap olmakta zorlanıyorlar. Ama başka kriterlerimiz de var. İletişim becerisi, empati yapabilme becerisi, bu iş bir yarışsa kendini buna adayabilecek mi gibi… Geçen bunları tespit ettik. Ben burada kapıdan girdiğim anda problem çözmeye başlıyorum. Bundan yılmaması ve kriz anında çözüm üretebilecek birinin olması lazım. Odaklanıp odaklanmamayı bilmesi ve çözüm odaklı olması gerekli. Disiplin, daha doğrusu öz disiplin çok önemli. Çünkü burada kimseye “Haydi git çalış” demiyoruz, belli formatları veriyoruz, “Şunlar yapılacak” diyoruz. Hayata geçiren para kazanıyor, geçiremeyen de oturuyor. Çok konuşan insan istemiyoruz, dinleyip çözümleyen insan istiyoruz; müşteriyi çok iyi analiz etmesi lazım. Bazen öyle analiz etmesi gerekiyor ki müşterinin bilincindeki değil bilinçaltındakini çıkarıp analiz etmesi gerekiyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)