BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBaşçı: Rekabetçi devalüasyondan uzak durulmalı ----

Başçı: Rekabetçi devalüasyondan uzak durulmalı

Başçı: Rekabetçi devalüasyondan uzak durulmalı
08 Eylül 2015 - 16:40 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Başçı, küresel düzeyde rekabetçi devalüasyondan ve ticarette korumacılıktan uzak durulması gerektiğini söyledi.

FINANSGUNDEM.COM

Etkileri Türkiye’de de hissedilen ekonomik krizin küresel boyutları ile "Ekonomi nasıl canlandırılır?" sorusuna yanıt aranan İstanbul Finans Zirvesi bugün başladı. Etkinliğin en ilgi çeken oturumlarından biri olan  "Para Politikası ve Finansal İstikrar", Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile İzlanda Merkez Bankası Başkanı Mar Gudmundsson’u buluşturdu. Oturumun açılışını yapan Başçı, küresel düzeyde rekabetçi devalüasyondan ve ticarette korumacılıktan uzak durulması gerektiğini söyledi.

MB Başkanı Başçı, geçen hafta Ankara'da düzenlenen B20 toplantılarında yatırımların neden artmadığının tartışıldığını belirterek, yatırımların faizin ve güven ortamının fonksiyonu olduğunu söyledi. Başçı, "Geleceğe güven konusunda tam bir iyileşme sağlanamadı. İşadamları gelecekten emin olamıyorsa yatırımlarını erteleyebiliyorlar. Bu dönemde ihtiyacımız olan şey güveni artırmak" dedi.

Oturumun İzlandalı konuğu Gudmundsson ülkesini sarsan ekonomik krizi anlatırken, “Bizden ders çıkarın” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)