BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBaşçı eleştirilere yanıt verdi!----

Başçı eleştirilere yanıt verdi!

Başçı eleştirilere yanıt verdi!
13 Haziran 2014 - 10:35 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Başçı, bankanın bağımsızlığna vurgu yaptı ve ekledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “New York’tan İstanbul’a Sürdürülebilir Mega Şehirler ve Finansal Merkezler Konferansı”nda bir konuşma yaptı.

Başçı, konuşmasında Merkez Bankası'na yönelik eleştirilere yanıt verdi. Başçı, "MB hem hukuken, hem de fiilen bağımsızdır. Politikacılar görüşlerini belirtebilir, MB tamamen şeffaftır. Biz herkesi dinleriz, söylediklerini dikkate alırız. Herkesin görüşlerini alarak 7 üyeyle birlikte kararımızı veririz" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, son dönemde Merkez Bankası'nın faiz politikasına yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Merkez Bankası'nda önceki gün beş üst düzey yönetici görevden alınmıştı.

ENFLASYON HAZİRAN'DA DÜŞMEYE BAŞLAYACAK

Başkan Başçı konuşmasında, enflasyondaki düşüşün Haziran ayı verisinden itibaren başlayacağının tahmin edildiğini, Kredi büyüme hızının %15 seviyesine yaklaştığını, Cari işlemler açığında iyileşmenin devam etmesinin beklendiğini, Gayri Safi Yurt İçi Hasılanın büyüme hızının yüzde 4’e yakın seyrettiğini, Türkiye’de sağlıklı bir finans sektörünün ve izlenmekte olan ihtiyatlı Makroekonomik politikaların sürdürülebilir büyümeye katkı yapmaya devam ettiğini vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)