BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbuğ'dan Kanal İstanbul uyarısı: Montrö'nün iptaline yol açabilir----

Başbuğ'dan Kanal İstanbul uyarısı: Montrö'nün iptaline yol açabilir

Başbuğ'dan Kanal İstanbul uyarısı: Montrö'nün iptaline yol açabilir
20 Aralık 2019 - 04:19 www.finansgundem.com

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Kanal İstanbul için konuştu. "Trakya ikiye bölünür" diyen Başbuğ, saldırı halinde bölge savunmasının zorlaşacağını söyledi. Başbuğ, anlaşmaya taraf ülkelerin Montrö'yü iptal edebileceği uyarısı yaptı

Genelkurmay 26. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Habertürk TV’de tartışmalı Kanal İstanbul projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başbuğ, Kanal İstanbul’un olması durumunda Trakya’nın ikiye bölüneceğini söyledi.

İlker Başbuğ, şunları belirtti:

MONTRÖ AÇIKLAMASI

* Montrö’yü nasıl riske eder? Montrö’nün son iki maddesi 28 ve 29. maddesi. 28. maddesi Montrö’nün tamamen ortadan kaldırılması ve durdurulmasıyla ilgili. Bazı maddelerin değiştirilmesiyle ilgili de 29. madde. Uluslararası hukukta bir kural var, koşullarda değişiklik olması.

* Siz Kanal İstanbul’u yaptığınız zaman koşullarda bir değişiklik yaratıyorsunuz. Montrö’nün dışında ayrı bir yapılanma. Koşullarda değişiklik olması durumunda taraflar bu anlaşmaya son verme ya da uygulamayı durdurma hakkına sahip. İlgili yerlere müracat edecekler. Diyecekler ki, ‘Kanal İstanbul koşullarda değişiklik yarattı’. O zaman Montrö’ye kaldıralım, yeni bir sistem belki. O zaman haydi yeni bir konferans. Daha kötüsünü de yaratabilir. Koşullarda önemli bir değişiklik oluyor.

“KANAL İSTANBUL OLURSA TRAKYA İKİYE BÖLÜNÜYOR”

* Türkiye’ye olacak bir saldırı. Ben devlet adamı olarak olabilecek gibi düşünmem lazım. Olabileceğine yönelik senaryoları hazırlamam lazım. Bir saldırı olursa ben Trakya’yı nereden savunacağım? Mümkün olduğu kadar en ileriden savunacağım.

* Kanal İstanbul olursa Trakya ikiye bölünüyor. Bu Trakya’yı en ileride savunma yapacak birlikleri olumsuz etkiler yapar. Anadolu’dan gelecek veya Kanal’ın doğusundan gelecek lojistik akışlar. Takviye kuvvetleri. Ankara’daki birliği gerekirse Trakya’ya getireceksiniz. Trakya’da nereden geçeceğiz? Bunlar düşman atışlara, tahriplere hassas mı? Düşman ilk önce oraları tahrip edecek sizin lojistik akışınızı engellemeye çalışacak. Biz Trakya’yı en ileriden savunacağız. Kanal İstanbul’la Trakya’yı bölüyorsunuz. Geriden gelecek hareketleri engelliyorsunuz. Bu doğru bir şey değil.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali kara21 Aralık 2019 23:53

    Şunu anlıyorum türkiye cumhuriyeti hala özgür değilmiş birde anlamadığım bu ist kanal projesini yapanlar bunları düşünmüyordu hesap etmiyor mu askeri siyasi hesap yapılıyor ki bu karar alınmış ne korkak bir liderler var hala yazıklar olsun 90 senedir bu ülke esaret altında uyuşturulmuş bir yaratmışlardı bu ülke tek dik duralım kardeş olalım adaletli olalım dinimizi koruyalım kimse duramaz önümüzde

  • vatandaş20 Aralık 2019 23:51

    yorumları okuyorum hepside güzel şeyler yazmışlar demek ki memleketimininsanlarının kafası çalışıyor hala bu güzel ülkeyi savunan ve düşünen insanlar var cok sevindim.

  • Veli20 Aralık 2019 22:55

    Bu lafları git ağlama duvarına söyle Kokteyl, balo paşası.

  • süleyman şah20 Aralık 2019 16:34

    hayır sn.gen.kurm.başkanım,sn.başbuğ siz yüz sene evvelki kafa ile konuşuyorsunuz,şimdiki güncel duruma göre konuşmanız ve ilerlemeniz lazımdır,zira türkiye gücünü yükselttiği zaman bunu göstermesi lazımdır,o taşı kaldırması lazımdır,montrö'yü bozamazlar,kanal istanbul bir seçenektir zorunluluk değildir,türkiye'nin eline ikinci bir geçiş kozu olmasıdır...trakya'nın savunulması neden zorlaşsın ki,kanal üzerinde köprüler,yollar ve hatta yer altından geçişler yapılabilir durumdadır...korku pompalayarak bu ülkenin çocuklarına kötü örnek oluyorsunuz...türkler cesurdur ve atılgandır...

  • engin yücesoy20 Aralık 2019 16:27

    i ilker başbug kanal istanbul için olumsuz görüş beyan ettiigine göre kesi,nlik le ülkemiz için çok faydalı bir iş yapılıyor bunlar cumhuriyeti kozmik odasını korumadı 

  • Kenan20 Aralık 2019 16:25

    Ulan dingil istanbul ikiye bölünurse daha iyi savunulur ayni kafa emperyal kafa

  • Üzgün20 Aralık 2019 13:09

    Möntro ibdal edilirse edilsin. Bu bizim aleyhimize olmaz.Ibtal Edilince biz bogazlardan gecmiyecegiz artik mi diyecekler.Adamlar bedava geciyorlar.Üstüne üstlük yarattiklari kirlilik ve tehlike cabasi..Savunma konusudur tamamen saçma.

  • Acı gerçek!.20 Aralık 2019 12:21

    Boğazlar bizim ama istediğimiz gibi tasarruf edemiyoruz, Ege adaları burnumuzun dibinde fakat başkalarının, ne acı!.Montrö ve adalar, misakı milli dışında kalan yerler, evet savaştan çıkmış genç cumhuriyetin ilk dönemi için gerçekçi olabilir fakat bu ebeden böyle olmamalı. Değişmesi içinde tabii güç ve konjonktör olmalı..İnşallah şu günleri görürüz; muazzam bir ekonomi, teknoloji, savunma, kaliteli insanlar..Ege, Akdeniz, Karadeniz de 2 ‘şer uçak gemisi, nükleer deniz altılar devriye gezecek, hava savunmalar, dünya çapında üniversiteler, beyinler, güçlü eğitim ve güçlü savunma ile sağlanacak tam bağımsızlık..Acep çok şey mi istedim, hayal mi?. Amin diyelim olur inş., çünkü bu Aziz milletin daha önce yaptığı şeyler bunlar.

  • Ahmet çevik20 Aralık 2019 12:13

    Montrö iptal edilirse, bu türkiyenin lehine olur. Sonuçta montröye göre boğazları sonsuza kadar ücretsiz kullanacaklar.

  • Özcan Coşkun20 Aralık 2019 11:50

    Bukdar yorum içinde bununla ilgili yapılan"korkaklık ve benzeri "yorumlar dışında bir fikir yok. Bu parayı kim ödeyecek yok, içme suyu ne olacak yok, Karadeniz'de Amerikan donanması bizi kuşatacak yok, yapımı sırasında İstanbul'un en az 5-6 yıllık çilesi ve iş kaybı yok. Ve daha bir sürü sorun yok...

  • Neci20 Aralık 2019 11:40

    Adam 1 saatte portatif köprü kuruyor,askeri amaçlı,koskoca generalin düşündüğüne bak yahuu ,,bırakın bu kafaları artık, bütün dünya duydu dünya 5 büyüktür ,bırakın şu pısırıklığı,geçirmeyin artık bedava gemileri destek olun bide yahu..

  • veznedar rıfkı20 Aralık 2019 10:50

    Atma başbuğ atma,,herşey düşünüldü.

  • Namyelüs20 Aralık 2019 10:41

    Kendine ezberletilenlerin dışına çıkamamak nasıl bir kurmay düşüncesi olabilır.Yazık.

  • Egeli ahmet20 Aralık 2019 09:59

    Hayirdir ısrail sen emirler mi geldi yeni....

  • musa raduyev20 Aralık 2019 09:57

    Bu ve bunun gb rütbelilerin tamamı ödlek pısırık korkak  bunlar sadece silahsız vatandaşa karşı cellattır

  • ufuk horizon20 Aralık 2019 09:54

    Ey AKP ve Saray ülkenin bekası ve geleceğini tehdit ediyorsunuz. Bahçeli kurtul arık şu AKP sevdasından yoksa ülke elden gidecek.

  • Kenan20 Aralık 2019 16:28

    Ulanhorizon dingili dingil hain

  • ali20 Aralık 2019 09:35

    o zaman  açık açık konuşun İSTANBUL  BİZİM DEĞİL DİYE..ADAM BURNUNUN DİBİNE GİRMİŞ  SEN HALA SES ÇIKARMA...ONDAN SONRADA TRAKYAYI NASIL SAVUNURUM DİYE DÜŞÜN DUR...O ZAMAN SAVUNAMAYACAĞIN YERİ BIRAK GEL konyaya  otur....ayıp..be....

  • Farklı Bakışaçısı20 Aralık 2019 09:01

    Bir de yeni köprüler yapılması gerek en az 2 yada 3 tane bu da bir ekstra maliyet

  • Bika20 Aralık 2019 08:58

    İstanbul Boğazı İstanbul'u ikiye bölüyor, Kanal İstanbul'da İstanbulluyu ikiye bölecek ve her iki tarafta birbirini şeytanlaştıracak.

  • Kenan20 Aralık 2019 16:30

    Senin kafanı beyinsiz

  • E:S20 Aralık 2019 08:52

    Adamlar okyanusları aşıp geliyorlar ayağımızın dibine sen kanalın öte yüzüne nasıl geçeriz diyorsun. Motrö'yü iptal ederler daha kötüsü ile karşılaşırız diyorsun Şu anda eli koku bağlanmış bir Türk milleti yok karşılarında.Eğede adalar  gözümüzün içine ğiriyor biz ses çıkarmıyoruz da onlarmı ses çıkaracak varsın çıkarsınlar sende onlarla bereber olursun.

  • tolga20 Aralık 2019 10:12

    Iceriye disariya 800 milyar$ borcun var. Bir milletin eli kolu daha nasil baglanir bilmem ki? 20 yilda bu devlerin ozel+kamu ic + dis borcu 200 milyar$'dan 800 milyar$'a neden cikarttirildi zannediyorsun?

  • Cego 20 Aralık 2019 07:02

    Senin ne kadar bildiğini Ergenekon zamanında gördük. Arkadaş larını askerlerini aldığında sesini bile çıkaramadın

  • Vb20 Aralık 2019 06:50

    bu kadar mı özgüvensiz olunur , montrö'yü and içmiş gibi konuşuyor , anadolu ve trakyayı birleştirmek için , ulaştırmayı kolaylaştırmak için maksimum çabayı veriyor zaten bu hükümet , boğazı geçen 2 köprü yerine 3 köprü olması , bir marmaray bir de karayolu tüneli yapılması niçin ? çanakkaleye köprü yapılması niçin ? icabında bir tane de gizli askeri tünel açılır, lozana ve montröye amentü gibi bakmak monşer mantığıdır,