BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakanlık'tan Beyaz Saray'a İncirlik yalanlaması----

Başbakanlık'tan Beyaz Saray'a İncirlik yalanlaması

Başbakanlık'tan Beyaz Saray'a İncirlik yalanlaması
13 Ekim 2014 - 17:05 www.finansgundem.com

Başbakanlık, İncirlik Üssü'yle ilgili ABD'yle yeni bir mutabakat imzalandığı yönündeki iddiaları yalanladı

Başbakanlık kaynaklarının İncirlik Üssü'nün kullanımına ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD ile yeni mutabakat yok, görüşmeler devam ediyor" denildi.

SURİYELİ MUHALİFLERİN EĞİTİMİ

Suriyeli muhaliflerin eğitimine ilişkin yapılan açıklamada ise, "ABD ile anlaşmaya varıldı ama detaylar henüz belli değil" denildi.
 
BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ AÇIKLAMIŞTI

İncirlik Üssü'yle ilgili açıklamalar Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Susan Rice'dan gelmişti. Amerikan NBC televizyonuna konuşan Rice, Ankara’nın ilk olarak ılımlı muhaliflerin eğitilmesi için ABD ve ortaklarına Türkiye toprakları ve üslerinin kullanımına izin verdiğini söylemişti.

Rice, Ankara’nın ayrıca Irak ve Suriye içinde faaliyetlere girmeleri için ABD ve koalisyon ortaklarının ‘tesislerini’ kullanmasına izin verdiğini açıklamıştı.

DAVUTOĞLU ŞARTLARI VERMİŞTİ

Cumartesi günü, Malatya gezisi dönüşünde bazı gazetelerin Ankara temsilcilerine konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise ABD’den gelen İncirlik Üssü’nün kullanımı ile ilgili talebe karşılık Türkiye'nin şartlarını hatırlatmıştı:

“Fiilen bir şekilde İncirlik'ten ortak yürüttüğümüz faaliyetler var eskiden beri Irak'a dönük olarak. Ama kapsamlı bir harekâtın zemini olarak herhangi bir ülkenin bu anlamda bir katkısı bekleniyorsa o anlamda tutumumuzu söyledik. No fly zone (uçuşa yasak bölge) ve güvenli bölgeler ilan edilmeli."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)