BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakanlık'ta taşınma telaşı----

Başbakanlık'ta taşınma telaşı

Başbakanlık'ta taşınma telaşı
03 Ağustos 2014 - 13:16 www.finansgundem.com

Atatürk Orman Çifliği’nde (AOÇ) bulunan yeni Başbakanlık inşaatında sona yaklaşılırken, Başbakanlık makamında da taşınma hazırlıkları başladı

Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilirse makam, Çankaya Köşkü’ne taşınacak. Erdoğan seçimi kaybederse makamın yeni adresi, yeni Başbakanlıkbinası olacak. Erdoğan’ın seçilmesine kesin gözüyle bakan kurmayları, hazırlığı Çankaya Köşkü için yapıyor. 

Habertürk'ün haberine göre, Erdoğan’ın yeni adresini, 10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimibelirleyecek. Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde Başbakanlık ve Genel Merkez’deki makam odalarını, devir teslimin yapılacağı 28 Ağustos’a kadar kullanmaya devam etmesi bekleniyor. 

HEDİYE VE HİBELER 

Erdoğan’ın yakın kurmayları, 12 yıllık süreyi kapsayan evrak, hediye ve hatıra eşyaları da ayrıştırıyor. Devlet başkanları ve yabancı konuklar tarafından Erdoğan’a gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında verilen armağanlar ve eşyalar, Başbakanlık’ta kayıt altına alınıyor. Envanter niteliğindeki bu kayıtlar, “hediye” ve “hibe” başlıkları altında toplanıyor. Bu tür hediyeler, kurumsal olarak Başbakanlıkbünyesinde tutulacak. 

HATIRALIK EŞYALAR 

Genellikle yurtiçinden ve Erdoğan’a hatıra olarak getirilen ve belirli yörelere ait özellikler taşıyan hediyelik eşyaların da tasnifi yapılıyor. Özel bir komisyon, bu türden eşyalardan, kayıt altına alınması gerekenleri tek tek belirliyor. Erdoğan’ın adına işlenmiş halı ya da kişiye özel tablo gibi hatıra niteliğindeki eşyalar da ayrıştırılıyor. 

ÖZEL EŞYALARI

Başbakanlık ve AK Parti Genel Merkezi’nde, arşiv kayıtlarında yer alacak nitelikte olmayan yazılar ve basılı eserler de tasnif ediliyor. Erdoğan’ın makamda kendisinin kullandığı özel eşyaları da yeni adresine götürülecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)