BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan hızlı tren müjdesi----

Başbakan'dan hızlı tren müjdesi

Başbakan'dan hızlı tren müjdesi
17 Nisan 2015 - 17:11 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu: İstanbul-Ankara arasında yeni YHT çalışmaları başladı

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı'nda partililere hitap etti. Konuşmasında, milli projelere vurgu yapan Davutoğlu, "İlk milli muharip uçak 2023'te Türkiye semalarında uçacak. Milli Yüksek Hızlı treni 2018'de Türkiye kendisi yapacak.İstanbul-Ankara arasını 1.5 saate indirecek yüksek hızlı tren projesinin çalışılmasına başlandı" dedi.

Davutoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

'YÜZDE 55'E VAR MISINIZ?'

- İnşallah İstanbul'da yüzde 55'e var mısınız? Çarşamba günü yeni türkiye sözleşmesiyle milletin huzuruna çıktık. Bizzat kaleme aldığım bu sözleşmeyle bir çağrıda bulunduk diğer liderlere Bahçeli'ye, Kılıçdaroğlu'na Demirtaş'a dönüp şu çağrıda bulunduk. Onlara 'Siz de kendi sözleşmenizi ortaya koyun ama Kılıçdaroğlu gibi notere giderek değil milletin huzuruna çıkarak ortaya koyun' dedik. Kılıçdaroğlu'na millet demeyi öğrettik ilk kez millet dedi.

'YA BİZİM SÖZLEŞMEMİZE İMZA ATIN YA DA...'

- Tekrar çağrıda bulunuyorum. Fikirlerimiz, ideallerimiz mukayese edilsin. Bizim sözleşmemize siz de imza atın ya da siz de kendi sözleşmenizi ortaya koyun. Ama kesinlikle hakarete dayalı seçim kampanyası yürütmeyin.  

- Yeni Türkiye Sözleşmesi değişik dillerde yayınlanacak. Nitelikli yatak sayısı oranını yüzde 90'a çıkaracağız. Artık ranzalarda yan yana oturulmuş büyük hastane odaları olmayacak. 35 yeni şehir hastanesi kuruyoruz.  

'HAİN ÇETENİN İZLERİNE RASTLANMAYACAK'

- Yargıda ayrımcılık sergileyen hiçbir yapılanmaya izin vermeyeceğiz. Kamu bürokrasisinde de, yargıda da paralel yapının, bu hain çetenin izlerine rastlanmayacak.

'İSTANBUL-ANKARA ARASI 1.5 SAATE İNECEK'

- Milli Yüksek Hızlı treni 2018'de Türkiye kendisi yapacak. İstanbul-Ankara arasını 1.5 saate indirecek yüksek hızlı tren projesinin çalışılmasına başlandı. İstanbul, dünyada en büyük havalimanına sahip şehir olacak.

'İLK MİLLİ MUHARİP UÇAK 2023'TE UÇACAK'

- İlk milli muharip uçak 2023'te Türkiye semalarında uçacak. Projeyi onayladık, tasarım aşamasına geçiyoruz. 2019'da milli eğitim uçağımız Hürkuş uçmaya başlayacak.

SEÇİMDEN SONRA MİLLİ UZAY AJANSI

- Milli otomobil en kısa sürede yapılacak. Gereken her türlü teşvik ve destek verilecek. İlk milli haberleşme uydusunu önümüzdeki dönemde devreye sokacağız. Seçimden sonra çıkaracağımız ilk kanunlardan biri 'Milli Uzay Ajansı'nın kurulmasıdır.

'MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ KURULACAK'

- Milli botanik bahçesi kuruyoruz. Tarımı millileştirme adına her çabayı göstereceğiz. 

17 MAYIS'TA MALTEPE MİTİNGİ

- HDP'nin meselesi doğuda başka batıda başka bir dille konuşup Türkiye'de kaosu tetiklemeye çalışıyorlar. 

- 17 Mayıs'ta Maltepe'de miting yapacağız. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)