BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan bayram mesajı----

Başbakan'dan bayram mesajı

Başbakan'dan bayram mesajı
16 Temmuz 2015 - 21:29 www.finansgundem.com

Davutoğlu: Devlet adamları olarak Türkiye için güzel bir gelecek hazırlamanın çabası içindeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda Türkiye'nin çevresinde var olduğunu belirttiği ateş çemberine dikkat çekerek "Emin olunuz, bizler hep beraber bu bayrama yürürken, devlet adamları olarak hepimiz bu sorumluluğu da hissederek Türkiye için güzel bir gelecek hazırlamanın çabası içindeyiz. 7 Haziran seçimlerini barış ortamı içinde yapmış olmanın gururunu taşıyoruz. Şimdi onun gereğini yaparak inşallah ülkemizde, ülkemizi 2023'e taşıyacak güçlü bir hükümeti oluşturmanın çabası içindeyiz. Sizler bayramınızı müsterih bir şekilde ve mutlu bir şekilde kutlayın. Ülkenize güvenin, bu ülkenin potansiyeline, bu ülkenin dayandığı değerlere güvenin, ama en önemlisi kendinize güvenin ve sizinle birlikte yürüyen bütün kardeşlerimize tam bir güven hissi içinde olun" dedi.

"ÇOK ACILI ŞARTLARDA YAŞAYAN KARDEŞLERİMİZİN ACILARINI ANLAMAYA ÇALIŞTIK"
Ortadoğu'da ve komşu ülkelerde yaşanan gelişmelere vurgu yaptığı görüntülü bayram mesajında Davutoğlu, "Her şeyden önce mübarek Ramazan sonrasında, mübarek bayramınızı tebrik ediyorum. Ailelerimize, çocuklarımıza, torunlarımıza, büyüklerimize bayram sevinci içinde nice günler temenni ediyorum. Allah Razamanımızı ve bayramımızı hayırlı vesilelere kılsın ve kardeşliğimizi daim eylesin. Ramazan ayı, şerlere karşı, baskılara, zulümlere, açlıklara maruz olmuş kişilerin, kardeşlerimizin haletiruhiyesini anlama, empati yapma ayıdır. Bir ay boyunca bir muhasebe yaptık, Ramazan, aslında 3 aylarla birlikte başla yan bir manevi iklime hep beraber girdik, Recep, Şaban, Ramazan. Ve bir aylık Ramazan boyunca da muhasebemizle kendimizi, nefsimizi hesaba çektik. Nasıl bir dünyada yaşadığımızı, nasıl bir dünya kurmamız gerektiğini hep birlikte tefekkür ettik. Çok acılı şartlarda yaşayan kardeşlerimizin acılarını anlamaya çalıştık. Yiyecek ekmeği olmayanların, içecek suyu olmayanların hallerini orucumuz ile anlamaya çalıştık. 
Her iftarda bir buluşma vardı, nimet ile bedenin buluşması kadar ruhların buluşması da. Şöyle etrafımıza bir bakınız, Türkiye'de bir ay içinde coşkuyla iftar sofralarına otururken, çevre komşu ülkelerde, Suriye'de iç çatışmalar sebebiyle, Irak'ta kardeş kavgaları sebebiyle, Yunanistan'da ekonomik krizler sebebiyle bizim sahip olduğumuz imkanlara sahip olmayan birçok çevre ve dost ülke vatandaşlarının, insanların, komşularımızın hallerini bir kez daha düşünme imkanı verdi Ramazan" diye konuştu.

"RAMAZAN BAŞKALARININ HALLERİNİ TEFEKKÜR ETMEK YOLCULUĞUYDU"
Davutoğlu, "Eminim birçoğunuz şimdiye kadar fitrelerinizi ödediniz, zekatlarınızı hesap ettiniz, fakirleri sevindirdiniz, sofralarınızı açtınız, gönüllerinizi açtınız. Buradan ülkemin her köşesindeki fitre veren, zekat veren, fakirlere, muhtaçlara yardım eli uzatan vatandaşlarıma, kardeşlerimize teşekkürü bir borç buluyorum. Onların yardımları sadece bir insanın diğer insana yardımı değil, bir milletin ortak dayanışma ruhudur. Bir toplumun birarada kalmasını sağlayan en temel dayanak noktalarından biri bu dayanışma ruhudur. Depremler gördük biz, savaşlar gördük, acılar gördük, bu millet büyük sınavlardan, büyük imtihanlardan geçti, dayanışma ruhuyla, bilinciyle ayakta kaldı. İşte Ramazan boyunca da gün boyu herhangi bir şey yemememiz, bazı ihtiyaçlarımızdan kendimizi uzak tutmamız, aslında sıradan bir mahrumiyet yolculuğu değildi, başkalarının hallerini tefekkür etmek ve aynı zamanda derinleşme yolculuğuydu. Şimdi bayrama kavuşuyoruz, Ramazan'daki tefekkürümüzün ve yaptığımız ibadetlerin semerelerini görme günüdür bayramlar. Bayramınızı tebrik ediyorum. Bayramlarımız hep güzel günlerin, güzel olayların habercisi olsun diliyorum. Buradan yaşlılarımıza hitap etmek istiyorum; belki bugün arife günü yoğunlukla birçok yakınlarınız gelemeyebilir, ama yarın eminim torunlarınız, çocuklarınızla çok şen günler yaşayacaksınız. Allah size uzun ömürler ve sağlıklı ömürler versin" ifadelerini kullandı.

"YAŞLILARIMIZIN FEDAKARLIKLARI OLMASAYDI TÜRKİYE'DE BAŞI DİK ŞEKİLDE YAŞIYOR OLAMAYABİLİRDİK"
Darülaceze başta olmak üzere değişik huzurevlerinde kalan yaşlıların ellerinden öptüğünü söyleyen Davutoğlu, "Onları ziyaret bizim boynumuzun borcudur. Gençlerimize çağrıda bulunuyorum, sadece kendi annelerinizi, babalarını, dedelerinizi, babaannelerinizi, anneannelerinizi değil, çevrenizdeki bütün yaşlıların ellerini öpün. Bana bir selam veren olmayacak mı diyen kim varsa, gidin ona selam verin, onları ziyaret edin, onların tecrübelerinden, alınlarındaki kırışıklarda birikmiş o derin yorgunluktan ders almaya çalışın. Ve bilin ki, eğer o yaşlılarımızın yaptığı fedakarlıklar olmasaydı bizler bugün özgür bir Türkiye'de huzur ve başı dik bir şekilde yaşıyor olamayabilirdik. Eğer onların sabırla, sebatla, alın teriyle ürettiği bir Türkiye olmamış olsaydı, belki bugün biz başka ülkelerdeki ekonomik krizler gibi krizlerle karşı karşıya kalabilirdik" şeklinde konuştu.

"7 HAZİRAN SEÇİMLERİNİ BARIŞ ORTAMI İÇİNDE YAPMIŞ OLMANIN GURURUNU TAŞIYORUZ"
Davutoğlu, Ramazan Bayramı mesajında sözlerini şöyle sürdürdü: "Çevremizdeki ateş çemberinin içinde Türkiye'nin bütün bu ateş çemberinden sağ salim, güçlü bir ülke olarak çıkabilmesi için vatandaşlarımızın, sizlerin birbirleriyle kenetlenmesi lazım. Ailemizi bütün kılalım, aile içinde şiddete izin vermeyelim. Bayram bilinciyle bütün kadınlarımıza sadece muhabbetle, sadece şefkatle, sadece insan onuru içinde bakalım. Komşularımızla ilişkilerimizi tanzim edelim. Şehrimizi hep beraber daha da güzelleştirelim. Köylerimize, kasabalarımıza sahip çıkalım ve bütün ülkeye sahip çıkalım. Emin olunuz, bizler hep beraber bu bayrama yürürken, devlet adamları olarak hepimiz bu sorumluluğu da hissederek Türkiye için güzel bir gelecek hazırlamanın çabası içindeyiz. 7 Haziran seçimlerini barış ortamı içinde yapmış olmanın gururunu taşıyoruz.

Şimdi onun gereğini yaparak inşallah ülkemizde, ülkemizi 2023'e taşıyacak güçlü bir hükümeti oluşturmanın çabası içindeyiz. Sizler bayramınızı müsterih bir şekilde ve mutlu bir şekilde kutlayın. Ülkenize güvenin, bu ülkenin potansiyeline, bu ülkenin dayandığı değerlere güvenin, ama en önemlisi kendinize güvenin ve sizinle birlikte yürüyen bütün kardeşlerimize tam bir güven hissi içinde olun. Yurt dışındaki, Orta Asya'daki, Balkanlar'daki, Ortadoğu'daki, Afrika'daki kardeşlerime de sesleniyorum: Türkiye'ye güven duysunlar, Türkiye'de onlar için yürekleri çarpan 78 milyon var. Yükselen bir ülke olarak Türkiye'nin vatandaşları olma onurunu hep beraber yaşayalım. Allah nice bayramlara bizi eriştirsin ki o bayramlar sadece bizlerin değil, bütün insanlığın gerçek anlamda barış ve huzur içinde yaşadığı bayramlar olsun. Nice Ramazan'larda inşallah beraber olalım. Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi bu topraklarda Ramazan'lar büyük bir manevi derinlik içinde, bayramlar büyük bir muhabbet coşkusu içinde kullanacak. Allah muhabbetimizi, huzurumuzu daim eylesin. Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, bütün vatandaşlarımıza huzurlu bir gelecek duasında, niyazında bulunuyorum"
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)