BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan asgari ücret desteği açıklaması----

Başbakan'dan asgari ücret desteği açıklaması

Başbakan'dan asgari ücret desteği açıklaması
25 Aralık 2015 - 05:57 www.finansgundem.com

İşçi ve işverenin asgari ücretin yükünü devletin üstlenmesi konusunda anlaştıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, "Ancak tüm yükü karşılayamayız" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, işçi ve işveren temsilcilerine, “İşçi ve işveren bir tek konuda anlaşmış. O da asgari ücretten kaynaklanan bütün yükü bizim üstlenmemiz yönünde. Ancak bütün yükü biz karşılayamayız”  mesajını verdi.

Davutoğlu, önceki gün yapılan Çalışma Meclisi’nin basına kapalı bölümünde, tarafları dinledikten sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Davutoğlu’nun asgari ücretle ilgili açıklamaları arasında, tamamlanan bütçe çalışmalarıyla birlikte asgari ücrette verilecek desteklerin kısa süre içinde büyük ölçüde netleşeceği de yer aldı. Davutoğlu, kıdem tazminatı ve taşeronlarla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi. İşçi sendikalarının kıdem tazminatıyla ilgili olarak, “O bizim kırmızı çizgimiz” açıklamalarını anımsatan Davutoğlu, “Kırmızı çizgileriniz olmasın, gelin herşeyi konuşalım” dedi. Taşeronlukla ilgili bir çalışma yapılacağını ve asıl işi yapanların kadroya alınacağını, yardımcı iş yapanların ise toplu sözleşme haklarından yararlanarak çalışmaya devam edeceğini de belirten Davutoğlu, “Taşeronlaşma istismara dönüşmüş” saptamasında bulundu.

DİSK’TEN ÖNERİ

Çalışma Meclisi toplantısına katılan sosyal taraflar ise kendilerine ayrılan 5’er dakikalık sürede talep ve önerilerini anlattılar. Türk-İş bu kapsamda kıdem tazminatı verilemeyenler için bir çalışma yapılmasını isterken, DİSK de “Kıdem tazminatı verilemeyenlere Ücret Garanti Fonu’ndan bu ödeme yapılsın. Devlet bunu daha sonra tahsil etsin” önerisini getirdi. TİSK de “İstihdamı desteklemeye yönelik teşviklerin mutlaka geliştirilerek devam ettirilmesi gerekiyor” dedi. Çalışma Meclisi sürerken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu twitter’dan “Asgari ücret artışında işveren üzerine yük bindirilmesin diyen işçi konfederasyonu başkanlarına teşekkür ediyorum” mesajını paylaştı.

İŞÇİ VE İŞVERENDEN ORTAK AÇIKLAMA

TÜRKİYE İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ortak açıklama yaparak hükümetten çalışma barışının sürmesi için asgari ücret artışından kaynaklanacak vergi ve prim yükü artışlarının önemli ölçüde azaltılmasını istedi. Yapılan açıklamada işsizlik sigortası primlerinde ve SGK primlerinde indirimler yapılmasının isabetli olacağı kaydedilerek “Tespit edilecek brüt asgari ücretin işçiye ödenecek net tutarında yılın ilerleyen aylarında gelir vergisi kesintisi nedeniyle azalma olmaması sağlanmalıdır. Bu kapsamda, asgari geçim indiriminin asgari ücret seviyesine getirilmesi ve vergi oranları ile gelir vergisi tarifesinde ücretli çalışanlar için iyileştirmeler yapılması olumlu olacaktır” denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)