BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yıldırım: 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz----

Başbakan Yıldırım: 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz

Başbakan Yıldırım: 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz
24 Kasım 2017 - 13:32 www.finansgundem.com

Başbakan Yıldırım, "Önümüzdeki sene içerisinde 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz" açıkladı. Yıldırım, 2019 senenin sonunda bütün okullarda tekli eğitime geçileceğini kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenleri Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki sene içerisinde 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

Eğitim en öncelikli alan olarak belirledik ve eğitim bütçesini bütün bakanlıkların bütçesinin üzerine çıkardık, birinci sıraya aldık. Benim öğrencilik yıllarımı hatırlıyorum. Ders kitapları için okul açılırdı, biz Bâb-ı Âli de İstiklal Caddesi'nde kırtasiye kırtasiye dolaşır aylarca kitapları tamamlamaya çalışırdık. Şubat tatiline yakın ancak tamamlayabilirdik. Şimdi okul açılınca kitaplar da hazır. Hem de çocuklar, nasıl alırım, param var mı yok mu diye endişe etmiyorlar. Bunlar belki unutulur, küçük şeyler gibi gelebilir ama bir öğrenci için bunun ne kadar önemli öğretime başlarken moral açısından faydalı olduğunu o yaşlardakiler daha iyi anlıyor.

1 milyonun üzerinde bir öğretmen topluluğumuz var. Geçen 15 yılda 584 bin 288 yeni öğretmen ataması yaptık, eğitim camiamıza kazandırdık. Öğretmen ataması gerçekleştireceğiz.

Hükümetimiz döneminde atanan öğretmen sayımız, mevcut öğretmen sayısının yüzde 65'ini oluşturuyor. Şunu size rahatlıkla söyleyebilirim. Şu anda öğrenci sayısı bakımından derslik sayısı bakımından, öğretmen sayımızla yeterli gözüküyor.

Böldüğümüz zaman sınıf başına düşen öğretmen sayısı 17. Bir sınıfta 17 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. Bu gayet ideal bir sayı. Peki sıkıntı nerede? Dağılımda. Bazı yerlerde eksik var, dolayısıyla sınıflar kalabalık. Bazı yerlerde de fazla var. Zaman içerisinde inşallah bu eşleşmeyi yapmış olacağız.

Norm kadro doluluk oranı Doğu Anadolu'da yüzde 92, Güneydoğu'da yüzde 90 seviyesine çıktı. Daha önce burada maalesef öğretmen çalışamıyordu. Çok şükür artık güvenlik sorunumuz yok.

Tabi genç nüfusumuz gibi genç öğretmen kadrosuna sahibiz. Öğretmen sayımızın yüzde 66'sı 40 yaş ve daha aşağısında oluşuyor.

Ben ilkokuldaydım, o zaman eğitmen vardı, 1-2-3'üncü sınıflar beraber okuyorduk. Bizim eğitmen hocamız Cazim bey, çok yaşlı. Derse geliyor oturuyor, hiç kalkmıyor. Sürekli ara ara gürültü olunca 'okuyunuz, yazınız, dersinize bakınız' diyordu. Günlerden bir gün müfettiş geldi. Müfettiş bizlere tabi soru soruyor, test ediyor. Öğretmenden şikayet gitti herhalde. Sorduğu bütün soruların hiçbirini kimse bilemiyor. Cazim bey zavallı ter dökmeye başlıyor. Müfettiş 'bir soru daha soracağım' dedi. "Şurada su, şurada saman, ortada duvar var, duvarın üzerine de horoz var. Samana mı yumurtlar, suya mı yumurtlar?" Biz hep beraber 'samana' dedik. "Kırılasıcalar, soru kolay olunca nasıl da bilirler" dedi Cazim Bey... Tabi Cazim beyi gönderdiler. Biz de çok memnunduk aslında. Çocukluk hali böyle tabi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)