BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan isim vermeden vuruyor!----

Başbakan isim vermeden vuruyor!

Başbakan isim vermeden vuruyor!
27 Ekim 2013 - 12:35 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, Van'ın Özalp ve Erciş ilçelerinde toplu açılış törenlerine katıldı. Erdoğan, Özalp'teki törende önemli açıklamalarda bulundu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'daki toplu açılış törenlerinde isim vermeden muhalefet liderlerine ve PKK terör örgütüne yönelik dozajı ağır eleştirilerde bulundu. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:
"22 farklı eseri yatırımı bugün hizmete alıyoruz.  Cumhuriyet tarihinde Van’a bu kadar yatırım yapılmadı. 5 katrilyon. Niye? Çünkü biz bu milletin efendisi değiliz, hizmetkarıyız.  Onun için bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz biriz beraberiz. Hep birlikte Türkiye’yiz. Bizim davamız hizmettir. Bizim ideolojimiz hizmettir. Biz bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Boşnağıyla, Romanıyla ne kadar etnik unsur varsa, yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Biz bir bölgenin bir etnik unsurun partisi değiliz. Biz tüm milletimizin partisiyiz."
"Kalkınmanın olmadığı yerde huzur olmaz, refah olmaz. Dün Van’da ifade ettim. Geçmiş geride kaldı. Türkiye yaptığı reformlarla daha güçlü demokratik standartlara sahip küresel güç haline gelmiştir. Geçmişin tartışmalarıyla geleceğimizi karartmayacağız. Umutsuzluğa mahkum olmayacağız. Ülkemizi de umutsuzluğa mahkum etmeyeceğiz. Geçmişin hatalarından sakınacak, geleceği birlikte inşa edeceğiz."

SİLAH DEMOKRASİNİN YOLU DEĞİL
"Her ne sorun varsa oturarak konuşacağız. Silah demokrasinin yolu değildir. Molotof kokteylleri demokrasinin yolu değildir. Esnafımızı, vatandaşımızı kepenklerini indirmeye mahkum etmek özgürlük mücadelesi değildir."
"Ne biliyorsak bunları masada konuşalım. Hepsinden öte dört yılda bir genel, beş yılda bir yerel seçimde sandık gelecek hür irademizle gelelim sandıkta kararımızı verelim. Bu karara da herkes saygı duysun."
"11 yıl önce hayal gibi görünen nice talepler bugün gerçeğe dönüştü. İşte Muğlalı Kışlası diye bir kışla var mı? Bu ismi biz kaldırdık. Niye? Talep buydu, doğru bir adım değildi. Bunu yapan iktidar burada. Bugün Türkiye’de iki kişiden bir tanesi Ak Parti diyorsa bunun sebebi işte budur. Özgürlükçü olmak tüm milleti temsil etmektir."

ÇÖZÜM SÜRECİ
"Türkiye çözüm süreciyle birlikte çok güzel bir bahar havasına kavuştu. Bahardan rahatsız olanlar var. Kara kışı ve karanlığı özleyenler var. Siz ne diyorsunuz? Özalp ne diyor? Tabi ki hayır. Huzurdan barıştan kardeşlikten rahatsız olup gençlerimizi ölüm tuzağına çekmek isteyenler var. Düşmanlarımızı değil dostlarımızı sevindireceğiz."
 
İZİN VERMEYECEĞİZ
"Terörden silahtan şiddetten medet uman çevrelere fırsat vermeyeceğiz. Silah ve şiddet acıdan başka bir şey getirmedi, getiremez. Öyleyse silahın şiddetin araya girmesine izin vermeyeceğiz."
"Van’a bizim bir sözümüz vardı. Van’ı büyükşehir yapacağız demiştik. Yaptık. Van’ın yanında 13 şehri daha büyükşehir yaptık. 30 Mart’ta yapılacak seçimde Van Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet verecek. Artık köy yok. Artık belde yok. Mahalle var."

BENİM HALKIM ZATEN İNANMAZ
"Ben bir söz verdim. Bu muhalefetin genel başkanlarının ismini ağzıma almayacağım. Onlara gerekli cevabı arkadaşlarım veriyor zaten. Ben sadece zihniyet eleştirisi yapacağım. İşte dün bir tanesi Samsun’dan bana hakaret ediyor. Diyor ki “Cami yıkacakmış” diyor. Öbür taraftan milletin vergileriyle Akdamar Kilisesi’ni yapıyor diyor. Ben bu zata sadece bir ifade kullanırım. Biz bir ifadeyi kullanırken itikati noktadaki bütün değerlerimizi bilerek kullanırız. Cami yıkmak gerekirse ifadesiyle kullanılmıştır. Onu yıkarken hemen yanında daha güzelini yaparız ifadesi konuşmamda vardır. Biz şu anda camiyi yapmanın yanında biz bu işi yaşarız. Ama bunu yaşamayanların bize bu eleştirileri göndermesine zaten benim halkım inanmaz."

AKDAMAR KİLİSESİ
"Akdamar Kilsesi’ne gelince bu ülkede benim ermeni Ortadoks vatandaşım var mı? Var. Ama bunlar bu işin de cahili. Bugün benim ülkemdeki ermeni vatandaşım, ticaretle uğraşanı vergi ödüyor mu? Onun da sen inancını yerine getirmesini sağlamak görevindir. Ben bunu hem islami hem insani hem vicdani hem de hukuki bir görev olarak yerine getiriyorum. Bu iş cahili cühelayla olacak iş değil."

BİZ HEPSİNİN İKTİDARIYIZ
“İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez, zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez” Ziya paşa. Biz bu ülkede kim varsa hepsinin iktidarıyız. Adama demezler mi yahu, Almanya’da beş bine yakın mescid var. Onlar müsaade ediyorda sen neden etmiyorsun demezler mi? Sormazlar mı adama? Dünyadan da haberleri yok..."

ATEİSTİN DE HUKUKUNU KORUYACAĞIZ
"Dinsel milliyetçilik de yapmayacağız. Müslüman'ın da Hristiyan'ın da Müsevi'nin de hatta hatta Ateistin de hukukunu koruyacağız dedik. Yola böyle çıktık. Bakın bunlar anlamlı şeyler. 26 maddelik demokratikleşme paketine baktığınız zaman bunları görürsünüz."

İŞ BİTİRİLDİ
"Benim başörtülü kızlarım okul kapısından çevrilmedi mi? Ama şimdi bakın hemen iş bitirildi. Şimdi artık yavrularımız üniversitelere giriyor, devlet dairelerinde başını örtmek isteyenler örtmeye başladı. Ne oldu? herhangi bir sıkıntı var mı? Huzur var, mutluluk var yahu. O gözü yaşlı annelerin gözyaşları dindi mesele bu. İşte bunu iktidarımız yaptı. Birileri bundan rahatsız oluyor. Varsın olsunlar."
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memoli27 Ekim 2013 21:58

    yalan, takiye, ne ararsan var

  • vatandaş27 Ekim 2013 21:52

    doğuda başka batıda başka artık inanmıyoruz

  • tunç27 Ekim 2013 21:33

    artık çekil köşene torun bak .milleti böldün yetmedimi.insanları özel hastanelerde soyduruyorsun.önüne geleni azarlıyorsun .gökçeğin ve topbaşın yaptıklarını görmezden geliyorsun.yetti artık çekil köşenede millet rahatlasın.

  • BENİM HALKIMMIŞ.27 Ekim 2013 20:37

    Benim HALKIM derken biz oy verenleri kastetmiyorsun inşallah.artıksenin birtek ALLAH birdir sadece ona inanırız başka hiçbir lafına inanmayız.

  • derdo27 Ekim 2013 17:05

    guzel soyluyorsunda bugun başka yarın başka başbakanım etnik kokene bakıp yapıyorsun herkes inanıyor sanma