BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Erdoğan'dan seçim turları----

Başbakan Erdoğan'dan seçim turları

Başbakan Erdoğan'dan seçim turları
26 Haziran 2014 - 06:51 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi siyasi partileri ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin cumhurbaşkanı adayının önümüzdeki salı günü açıklanacağını bildirmesinin ardından dün siyasi partileri ziyaret etti. Partilerden gelen bilgilere göre, BBP’lilerin, “Aday mısınız?” sorusuna espriyle “Sizce aday olayım mı?” diyerek soruyla karşılık veren Erdoğan, DSP’de “Siz aktif bir insansınız Köşk sizin için pasif olur” sözleri üzerine “Ben pasif olmam” yanıtı verdi.
Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili BBP, DSP ve Saadet Partisi’ni ziyaret etti. Erdoğan’ın ziyaretleri “Başbakan” olarak değil “Ak Parti Genel Başkanı” sıfatıyla yaptığı ifade edildi. Görüşmelerde “adayım” demese de tüm partilerde görüşmelerin ardından Erdoğan’ın aday olmasının sadece açıklamaya kaldığı değerlendirmesi yapıldı.

Aday olayım mı?

Alınan bilgiye göre, Erdoğan’a BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Siz aday mısınız?” diye sordu. Erdoğan’ın espriyle “Sizce aday olayım mı?” karşılığı vermesi üzerine Destici “Sizin kararınız” dedi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Destici, “Seçilecek cumhurbaşkanı, af yetkisini kullanıp Apo’yu affedecek mi, affetmeyecek mi? Genel af çıkaracak mı, çıkarmayacak mı? Özerkliğe ‘evet’ diyecek mi, demeyecek mi? Biz, bunu net olarak soruyoruz, cevapları da alıyoruz. Millet, partili cumhurbaşkanı istemiyor, millet tarafsız cumhurbaşkanı istiyor” dedi.
DSP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, DSP’liler de “Edindiğimiz izlenim aday siz olacaksınız. Siz aktif bir insansınız, Cumhurbaşkanlığı makamı daha pasif, rutin bir yer” dedi. Erdoğan “Ben öyle olmam. Ben Cumhurbaşkanı olursam aktif olurum, siyasetin içinden gelen bir kişiyim. Halktan ayrılmam, bürokratik olamam” yanıtını verdi. Erdoğan’ın görüşmede “Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu’nun yaptığı her işi yapmalı” dediği belirtildi.
 Görüşmenin ardından açıklama yapan Türker, “‘Ben aday olacağım’ ziyareti gibiydi. Çünkü genel başkan sıfatıyla ziyaret ettiğinin altını çiziyor” dedi.

HDP’ye gitmem

Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine, “Güzel bir düşünce alışverişinde bulunduk. Bir genel başkan olarak bir genel başkan dostumuzu ziyaret etmiş olduk” dedi. Erdoğan, “HDP’yi de ziyaret edecek misiniz” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi.
BBP’deki görüşmede Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazanın da konuşulduğu, Başbakan’ın ayrıca Musul’da rehin olan elçilik personeline ilişkin bilgi verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın Destici’den “Bu bilgiler sır bilgiler” diyerek özel ricada bulunduğu belirtildi.
SP lideri Kamalak da, Erdoğan’ın adaylığı konusunda bir sinyal alıp almadığı sorusu üzerine, “Sayın Başbakan adına söz söylememiz doğru olmaz. Yolun sonuna gelindi bir bakıma, başkası adına yorum yapmamız doğru olmaz. Bu sorunun cevabını kanaatimce her bir soran arkadaşımız, sorulandan çok daha iyi biliyor” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi parti genel merkezinde ziyaret etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)