BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar----

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar
05 Ağustos 2014 - 00:10 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan Kanal 24'te Gazeteci Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını yanıtlıyor

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

-Bu seçim sistemlerindeki gelişmelere baktığımız zaman bildiğiniz gibi İlçe Belediye Başkanlığı seçim adaylığından tutun, İl Belediye Başkanlığı seçim adaylığına ve oradan tabi milletvekili seçim adaylığı ve en sonunda da şimdi Cumhurbaşkanlığı seçim adaylığına girmiş bulunuyoruz. Tabi siyasetin içerisinde de 40 yıllık geçmiş var. hep bu siyasetin içerisinde geçti. Siyasette çıraklığı da yaşadık, kalfalığı da yaşadık, ustalığı da yaşıyoruz. Çünkü siyaseti bir insan yönetme sanatı olarak ele aldığımız zaman bu seçimin ne denli önemli olduğu ortaya çıkıyor.

-Abdullah beyi engellemek için herşeyi yaptılar. Şimdi iş çok farklı. Burada öyle bir güzellik var ki bir taraftan cumhurbaşkanını halk seçecek, parlamentosunu halk oluşturacak. Halkı kendi seçtikleri yönetecek.

-(İstanbul mitingi) Doğup büyüdüğüm vilayet İstanbul. İstanbul bir başka ama İstanbul'da yaşyanlar kıymetini tam bilemediler. İstanbul aşkım, sevdam herşeyim. 4,5 yıl belediye başkanlığı yaptım. Kimsenin girmediği yerlere biz girdik. istanbul'u ciddi manada o zaman değiştirmeye başladık.  

-Meydanlara niye çıkılır? Diğer arkadaşların da ne yapacaklarını söylemeleri lazım. Ben gelirsem şunu yapacağım diyoruz. Kalkıp da bir aday ben yolla uğraşmam derse bu şunu ortaya koyar. Demek ki siz hizmete değil efendiliğe talipsiniz.

Ben sayın Başbakanla haftada bir rutin görüşmemin olmasıyla yetinmeyebilirim. Farklı bir çalışma esası da getirebiliriz.

-Anayasa 104: Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Bu kadar net. Bu ülkede kim yaşıyorsa tamamının birliğini temsil eder. Basit bir görev değil bu. Orada yan gelip yat böyle bir şey olmaz. Her hafta biz cumhurbaşkanımızla rutin görüşmelerimizi yaparız. Belki bunun dışında bakanlar kuruluna katılmak suretiyle o havayı farklı hale getirmek olabilir. Cumhurbaşkanı o kadar rahat olamaz. Zaten ülkenin sorunlarını kendinde hissedemiyorsa seçim yapılmasının hiç bir anlamı yok.

-(Başkanlık sistemi) Gelişmiş ülkelerin genelinde başkanlık sisteminin olması anlamlıdır. Bizim artık burada bir sıçrama yapmamız lazım. Bir sistem değişikliğine gitmemizde fayda var. Ben görüyorum ki bu seçimde milletim başkanlık sistemini benimseyecek ve konuşmaya başlayacak.

-(Yurt dışındaki seçmenler) Yaşanan sorun seçmenden değil YSK'dan çıktı. Randevu sistemi diye bir şey çıkardılar. Bizim kolaylaştırıcı olmamız lazım.

-(Pensilvanya'nın Ekmel oyunu) Biz yıllardır siyaseti yapıyoruz. Bu işin nerede tezgahlandığı belli. Pensilvanya bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir unsurdur. Onun hareket mekanizmaları var. Şu anda CHP, MHP bunlardan bir tanesi. Malum medya var. Onlarla beraber hareket ediyorlar. Biz çizgimiz neyse sonuna kadar yolumuza devam ettik. İsrail ortada. Pensilvanya da ortada. Pensilvanya'dan İsrail'in bu kıyımına karşı bir cümle beddua duydunuz mu?

Kendileri için ne kadar çıkış yolu arasalar da bazı gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Emniyetteki paralel yapı ortaya çıkmaya başladı. Tuzlukların hepsi Çağlayan'a aktı. Öyle zannediyorum ki savcılar bununla ilgili dava açacaktır. Senin milletvekili olman nezarethaneye girme hakkını sana vermez. Orada şov yapma hakkını sana vermez.

-İşin henüz başında olduğunu söylemem lazım. Yargı şimdi gereğini yapmaya başladı. Gezi olayları 17-25 Aralık bu ülkede bir darbe girişimidir. Bunlar başarılı olsaydı Pensilvanya'daki burada başka havayla gelecekti. Şahsımla ilgili kayıtlar giren'dönemin başbakanı.' Benim uluslarası yaptığım telefon görüşmelerini dinliyor. Kim bilir bunu ondan sonra nereye servis ettiler. Bunların şirazesi kaçmış. Eski adalet bakanımla enerji bakanım arasında geçen dinlendi.

-Şifreleri şu anda tamamen çözdük diyemem çözmeye başladık. Onlar rahat duracak mı? Diyemem. Onlar son çırpınışlarını yapıyorlar. Bu can bu tenden oldukça ulusal güvenliğimizi tehdit eden paralel yapı ve benzerleriyle mücadeleye devam edeceğim. İki de bir Bahçeli konuşuyor ya Türkmenler diye. Yardım tırlarını çevirenler kimdi? Paralel yapı. Böyle bir şey olabilir mi?

-Bunlarda nankörlük var ihanet var ne istersen var. Devleti çalıştırmamak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)