BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Erdoğan'a ABD'den tepki----

Başbakan Erdoğan'a ABD'den tepki

Başbakan Erdoğan'a ABD'den tepki
19 Temmuz 2014 - 14:39 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Erdoğan'ın 'İsrail Gazze'de soykırım uyguluyor' sözlerini kırıcı ve yanlış olarak değerlendirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'i eleştiren sözlerini, "kırıcı ve yanlış" olarak niteledi.

Psaki, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan, Gazze'deki duruma ilişkin konuşurken, İsrail'in Gazze'de devlet terörü ve soykırım uyguladığını söyledi. Bu konudaki görüşünüz nedir?" yönündeki sorusunu, "(Erdoğan'ın) Açıklamalarının kesinlikle kırıcı ve yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu türden provokatif söylemlerin faydası yoktur ve ateşkesin sağlanmasına yönelik acil çabalardan dikkati dağıtır" diye yanıtladı.

MISIR'IN ATEŞKES TEKLİFİ

Türkiye de dahil olmak üzere bölgedeki tüm ülkelere, oynayabilecekleri en yapıcı rolün Mısır'ın ateşkes teklifini desteklemek olduğu mesajını ilettiklerini aktaran Psaki, "Söylenen sözler ya da hareketlerle ilgili kaygılarımız olduğunda, bu, bir NATO müttefiki de olsa, bu kaygılarımızı dile getirmekte tereddüt etmeyiz" ifadesini kullandı.

Psaki, bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız" sözlerini hatırlatarak, "ABD, İslam'a karşı bu haçlı ittifakında bir rol oynuyor mu?" yönündeki sorusun karşılık da, "Bu, ABD'nin üstlendiği bir çaba değil" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)