BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBASAM, ticaret hacminin artırılması için çalışacak----

BASAM, ticaret hacminin artırılması için çalışacak

BASAM, ticaret hacminin artırılması için çalışacak
11 Aralık 2021 - 13:46 www.finansgundem.com

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rıfat Sait, Almanya'da yaşayan Türklerin hem Almanya hem de Türkiye'ye katkılarının yadsınamayacak olduğunu söyledi.

Türkiye- Almanya arasındaki iş gücü anlaşmasının 60. yılı nedeniyle Berlin'de temaslarda bulunan Sait, Almanya'ya 60 yıl önce gelen Türk işçilerin, bu ülkenin kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğunu belirterek "Almanya'ya ilk gelen ilk nesil Türkler bu ülkeye çok büyük katkı sağladılar. Türkiye'ye de yaptıkları yatırımlarla faydalı katkıları oldu. Türkiye ile Almanya burada yaşayan 3,5 milyon Türk ve karşılıklı ticari ilişkileriyle önemli bir partner olarak kalmaya devam edecek." dedi.

Almanya'ya MÜSİAD'ın davetlisi olarak geldiğini belirten Sait, "Almanya, Türkiye'nin en büyük ticari partneri. Bu vesileyle Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilere ne tür katkılar sağlayabiliriz, bunları da araştırıyoruz. Türkiye, ihracat potansiyeli yüksek bir ülke. Bu potansiyelimizi burada muhataplarımıza anlatma fırsatı da bulduk." diye konuştu.

Türkiye'nin Almanya'yla ticari faaliyetlerinin yanı sıra kültür ve sanat konularında da görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Sait, gelecek dönemde karşılıklı kültürel faaliyetlerin hız kazanması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Türkiye'nin birçok kentinin Almanya'da kardeş kentleri bulunduğuna işaret eden Sait, Düsseldorf ile İzmir'in kardeş kent olmaları için girişimlerde bulunacakları söyledi. Sait, "İzmir'e döndükten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege İhracatçılar Meclisi ve İzmir Ticaret Odası ile Düsseldorf arasında bir kardeş kent protokolü imzalanması yönünde birtakım görüşmelerimiz olacak. Düsseldorf Almanya'da en çok Türk'ün yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başkenti. Almanya'nın en önemli fuarları orada düzenleniyor. İzmir de fuarcılık yönünden gayet tecrübeli bir kent. İki şehir arasında kardeş kent protokolü imzalanması durumunda bunun hem ticari faaliyetlere hem de kültürel faaliyetlere katkısı çok güzel olur." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş: Asgari ücret herkesi tatmin edecek

 

Borsalarda ‘faiz’ haftası

 

Erdoğan: Hiçbir şirketin hukukun üstünde olamayacağını vurguluyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)