BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBaşak Yavuz “a little red bug” ile karşınızda----

Başak Yavuz “a little red bug” ile karşınızda

Başak Yavuz “a little red bug” ile karşınızda
04 Mayıs 2016 - 15:13 www.finansgundem.com

Başak Yavuz ikinci albümü “a little red bug” ile dinleyicilerle buluştu

Caz sanatçısı Başak Yavuz “a little red bug” ile karşınızda... Grammy jüri üyesi olan sanatçının kendi kurduğu yapım şirketi Things&records Müzik’ten çıkan albüm, şu anda iTunes’da satışta ve 6 Mayıs tarihiyle tüm mecralardan dinlenebilir. Caz müziğinde sıradışı tarzını ilk albümü “things” ile bizlere tanıtan Başak Yavuz, bizi bu kez baş döndüren şarkılarıyla “Tim Burton”vari bir dünyaya ışınlıyor ve yeni albüm “a little red bug” mayıs ayında dinleyicileriyle buluşuyor.

Başak Yavuz, ‘’things” isimli albümünden sonra “a little red bug” ile dinleyenlerine çarpıcı bir sürpriz hazırladı. Başak Yavuz, renkli bir orkestrasyona sahip “a little red bug”ın müthiş performanslarını sanatçılara verdiği özgürlük ile yakalamış. Geçtiğimiz Grammy ödüllerinin jürisi olan Yavuz’un, New York’ta David Liebman ve Peter Eldridge’le kaydettiği ilk albümün imzası haline gelen güçlü armonik yapı, sadeleşerek şarkı sözlerine yer açmış.

Başak Yavuz’un kendine has teatral ve deneysel çizgisi, söz odaklı perspektifi ile birleştiğinde yaylılardan didgeridooya, banjoleleden bas klarinete birçok farklı enstrüman, “a little red bug”ın ısırgan dürüstlüğünü ortaya çıkartmış.

Things&records sanatçının kendi kurduğu müzik yapım firması. Albümde biri hariç tüm şarkıların sözü ve müziği Başak Yavuz’a ait. Ray Henderson & Mort Dixon ortak bestesi 1926 yılı tarihli “Bye Bye Blackbird” isimli caz klasiği ise tek cover parça olarak yer alıyor. Yavuz, yapımcılığını ve aranjmanlarını üstlendiği bu albümde Cansun Küçüktürk, Şevket Akıncı, Selen Gülün ve Cenk Erdoğan'a birer şarkı emanet ediyor.

Sanatçının yol arkadaşları olarak tanımladığı albümdeki isimlere gelince: Serhan Erkol, Barış Ertürk, Alper Maral, Adem Gülşen, Selen Gülün, Cansun Küçüktürk, Şevket Akıncı, Cenk Erdoğan, Ömer Türkoğlu, Baran Say, Alper Yılmaz, Erdem Göymen, Ekin Cengizkan, Orçun Baştürk, Riccardo Marenghi, Korhan Erel, Sadık Elçin, Rüya Nesrin Kılınçkını, Ceyda Özbaşarel Gülşen, Sumru Ağıryürüyen, Banu Küçük, İdil Belgin Küçükdoğan, Zeynep Karaçal, Elena Ünaldı, Yılmaz Bişer.

Babajim, Deneyevi, Studio Undo ve Berlin quiet cue stüdyolarında kaydedilen, iTunes’ta 29 Nisan tarihinde ön satışa çıkacak olan “a little red bug”ın kapak tasarımını Sanat Deliorman yaparken fotoğrafları Aslı Girgin’e ait. Albüme ismini veren şarkının müzik klibini ise Mert Edis yönetti.

Aydın Esen’in sözleriyle “şüphesiz, kendi jenerasyonunun en iyi müzisyenlerinden biri” olan Başak Yavuz, “küçük kırmızı böceği” ile dinleyicilerini kendi tılsımlı dünyasına davet ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)