BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBarzani'nin 'referandum' ısrarı niye----

Barzani'nin 'referandum' ısrarı niye

Barzani'nin 'referandum' ısrarı niye
04 Şubat 2016 - 04:00 www.finansgundem.com

Bağımsızlık açıklamalarını sıklaştıran IKBY lideri 2 sorunla karşı karşıya: Ucuz petrol ekonomiyi sarstı. Başkanlık seçimini ertelemesi tepki görüyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, bağımsız Kürdistan’ın kurulması için referandum organize etme zamanının geldiğini söyledi.

Mesud Barzani’nin dün ofisinden yapılan yazılı açıklamada, “Zaman geldi ve gelecekleri üzerine bir referendum yoluyla insanların karar vermeleri için koşullar artık uygun. Bu referendum zorunlu olarak derhal devlet ilanına değil, bundan ziyade Kürdistan halkının geleceği hakkında fikir ve iradesini bilmeye hizmet edecektir” dedi.

‘TEHLİKE TAŞIMAYACAK’

“Kürdistan’daki siyasi başkanlık ise bu iradeyi uygun bir zamanda yürürlüğe koyacaktır” diyen Barzani, “Referandum modern ve barışçıl yöntemlerle sonuçlanacaktır. Bölgenin istikrarı ve barışı için hakların geri iadesi adına yapılacaktır. Şiddetten uzak ve anlaşmazlık içermeyen diyalog yolu ile gerçekleşecektir. Aynı zamanda hiçbir ülke ve taraf üzerinde de tehlike anlamı taşımayacaktır” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK VE SİYASİ KRİZ 

Barzani bağımsızlık yönünde mesajlar vermeye devam ederken, IKBY halihazırda biri ekonomik diğeri siyasi iki krizle karşı karşıya bulunuyor. Petrol fiyatlarının düşük seyretmesi yönetimin gelirlerinde önemli düşüşe yol açtı. IKBY memurlarının bir bölümü aylardır maaş alamıyor.  

Barzani’nin IKBY Başkanı olarak görev süresi 20 Ağustos 2015’te doldu. Seçim öngörülüyordu. Ancak IKBY Yüksek Seçim Kurulu o tarihte planlanan seçimi teknik hazırlıkların yetersiz olduğu gerekçesiyle erteledi. Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran gibi muhalefet partileri görev süresi konusunda Barzani’ye karşı sert muhalefet yürütüyor. Mesut Barzani 2005’te parlamento, 2009’da da halkoyuyla başkan seçilmişti. 2013’te görev süresi sona ermiş, parlamento bunu 20 Ağustos 2015’e kadar uzatmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)