BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBarkin: Faizin daha yavaş artırılması taraftarıyım----

Barkin: Faizin daha yavaş artırılması taraftarıyım

Barkin: Faizin daha yavaş artırılması taraftarıyım
29 Kasım 2022 - 10:29 www.finansgundem.com

ABD'de Fed yetkilileri sözle yönlendirmelere devam ediyor. Son olarak Richmond Fed Başkanı Barkin, faiz oranlarının daha yavaş bir patikada artırılması gerektiğini belirtti.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu orta vadeli hedefine geri getirmek için mücadelesinde daha küçük faiz artırımlarına doğru yönelmesi taraftarı olduğunu söyledi.

Bloomberg TV'ye konuşan Barkin, "Daha yavaş bir faiz artırım patikasının destekleyicisiyim" ifadelerini kullanırken Faiz oranlarının nereye kadar yükselmesi gerektiğine inandığı konusunda bilgi vermedi. Barkin, "Fed, fiyat baskılarını hafifletmek için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacak" dedi.

Fed'in faiz artırımlarının çok yakın zamanda durmayacağını ortaya koyması gerektiğini belirten Barkin, politikanın gevşetilmesine yönelik herhangi bir tartışmanın enflasyonun kontrol altına alınıldığından emin olunması sonrasına bırakılması gerektiğini de vurguladı.

Barkin, faizlerin 2024'e kadar yüksek tutulmasını bekleyip beklemediği yönündeki bir soruya, "Bu, enflasyon tarnafından ne göreceğimize bağlı" yanıtını verdi.

Fed'in faiz artırımları devam edecek

 

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarını sürdürecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)