BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBarkin: Enflasyona karşı erken zafer ilan etmek büyük hata olur----

Barkin: Enflasyona karşı erken zafer ilan etmek büyük hata olur

Barkin: Enflasyona karşı erken zafer ilan etmek büyük hata olur
18 Ocak 2023 - 12:04 www.finansgundem.com

Richmond Fed Başkanı Barkin, Fed’in enflasyona karşı erken bir zafer ilanından kaçınması gerektiğinin altını çiziyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi yüksek enflasyon ve yüksek faiz çıkmazından kurtulamıyor. Bu ikileme bir de resesyon korkusu eklenmiş durumda.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fed’in enflasyonla mücadelesine Fed kanadından destek yağmaya devam ediyor. Fed yetkilileri, faiz artırımlarının durdurulmasından yana değil.

Erken zafer büyük hata olur

MarketWatch’tan Greg Robb’un haberine göre, Richmond Fed Başkanı Tom Barkin, Fed'in enflasyona karşı çok erken zafer ilan etme hatasından kaçınması gerektiğini söylüyor. Salı günü yaptığı açıklamada Barkin, “Tecrübelerim bana çok erken zafer ilan etmemek gerektiğini söylüyor” diyor.

Barkin, “Enflasyon hala yüksekken geri adım atarsanız, bir dahaki sefere daha da yükselecek. Bu da onu kontrol altına almak için ekonomi başta olmak üzere birçok alana daha fazla zarar vermeniz gerektiği anlamına geliyor” şeklinde konuşuyor.

Barkin, şirketlerin muhtemelen bir resesyona hazırlandıklarını, ancak kısmen verilerin sağlıklı kalması nedeniyle bir gerileme için zaman çizelgesinin ‘uzatılmaya devam ettiğini’ söylüyor. Barkin, “Konuştuğum çoğu işletmenin çekmecelerinden çıkardıkları bir durgunluk senaryosu var. Bu senaryoyu güncelliyorlar. Senaryonun birinci sayfası üzerinde çalışmaya başlamış bile olabilirler. İşletmeler işe alımların dondurulmasından veya isteğe bağlı harcamaların azaltılmasından bahsediyorlar ancak henüz senaryonun diğer yarısına geçmiş değiller” şeklinde konuşuyor. Barkin, “Bunun nedeni, çoğu şirketin talebi ‘görece sağlam’ görmesi” diyor.

Fed üyesi Barkin'den resesyon yorumu

 

Barkin: Fed küçük Faiz artırımları yapmalı

 

Barkin: Faizin daha yavaş artırılması taraftarıyım

 

Fed, 6 büyük bankadan analiz istedi

 

New York Fed imalat endeksi düşüş gösterdi

 

UBS: "Fed Şubat’ta şahin, Mart’ta daha az şahin olacak"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)