BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays’ten kadın girişimcilere 30 milyon dolarlık fintek fonu----

Barclays’ten kadın girişimcilere 30 milyon dolarlık fintek fonu

Barclays’ten kadın girişimcilere 30 milyon dolarlık fintek fonu
22 Eylül 2021 - 18:10 www.finansgundem.com

İngiliz bankası Barclays, daha önce ABD’de uyguladığı kadın girişimcileri destekleme fonunu Avrupa’ya uyarlıyor. Banka yöneticileri fintek alanındaki kadın girişimcilerin önünün kesildiğine dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Barclays, kadın odaklı startup fonunu Avrupa'ya genişletiyor. Dev İngiliz bankası girişim sermayesi firması Anthemis ile ortaklık kurarak Londra merkezli bir mentorluk programının kapsamını büyütmeyi hedefliyor.

Financial News’in haberine göre Barclays, Anthemis tarafından yönetilen 30 milyon dolarlık erken aşama başlangıç fonunun destekleyici ortağı olacak ve fonlar sadece İngiltere ve Avrupa merkezli kadın fintek kurucularına yatırılacak. Portföydeki tüm şirketler, girişimcilere ofis alanı, mentorluk ve danışmanlık hizmetlerine erişim sağlanan Barclays'in Yenilikçi Kadınlar Laboratuvarı'na otomatik olarak kaydedilecek.

Fon ortaklığını, Anthemis'in yatırımcısı ve Küresel Girişim Stüdyosu Başkanı Katie Palencsar yönetecek. Palencsar ayrıca fonun geçen yıl ilk kez yapılan New York’taki yönetimini de üstlenmişti. Palencsar’a Barclays’in üst düzey yöneticilerinden Sonal Lakhani destek verecek.

Lakhani konuyla ilgili açıklamasında, “Bu programa ihtiyaç var. Ne yazık ki kadın girişimcilerin karşı karşıya kaldığı bilinçli ve bilinçsiz önyargılar ABD’yle sınırlı değil. Bu sorun küresel, yaygın ve kesinlikle İngiltere ve Avrupa’da da mevcut” açıklamasında bulundu.

Sermaye yönetimi şirketi PitchBook'un verilerine göre, salgının etkilerinin marjinal grupları diğerlerinden daha sert vurmasıyla kadın girişimciler için sağlanan girişim finansmanları geçen yılın üçüncü çeyreğinde üç yılın en düşük seviyesine geriledi. Avrupa'da, geçen yıl girişim sermayesi destekli şirketlere yatırılan toplam sermayenin sadece %2,1'i sadece kadınlar tarafından kurulan girişimlere gitti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Barclays'in Avrupa fonundan girişimlere yapılacak destek çekleri genellikle 400 bin ila 1 milyon dolar arasında olacak ve bir tur sonraki yatırım turuna katılma seçeneği de bulunacak. Lakhani, bundan sonraki süreçte şirketlerin laboratuvar ortamından çıkacağını, ancak Barclays'in ana yatırım ekibi aracılığıyla bankanın faydalı görülen şirketlere stratejik yatırım olarak daha fazla nakit yatırabileceğini söyledi.

Palencsar, ortaklığın bugüne kadar ABD kolu üzerinden, sosyal medya odaklı e-ticaret girişimi Swaypay ve Siyahi Amerikalılar için dijital bir banka olan First Boulevard da dahil olmak üzere beş şirkete yatırım yaptığını söyledi. Daha önce eToro, Monese ve Tide gibi şirketleri destekleyen Anthemis, geçen yıl 200 milyon dolarlık UBS Next fonu için stratejik bir anlaşmada UBS ile de ortaklık kurmuştu.

Hibrit çalışma kaos mu yaratacak?

 

Ödeme devrimiyle yükselen 5 fintek şirketi

 

İstihdam kıtlığı sorununa robot çözümü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)