BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays’ten 2 milyarlık vergi operasyonu----

Barclays’ten 2 milyarlık vergi operasyonu

Barclays’ten 2 milyarlık vergi operasyonu
09 Mayıs 2022 - 11:36 www.finansgundem.com

İngiltere merkezli uluslararası yatırım bankası Barclays, yatırımcılarına sunduğu bazı hizmetleri kendisi için de kullanıyor ve büyük vergi avantajlarından yararlanıyor.


FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz bankası Barclays, vergi cennetlerini kullanarak daha az vergi ödemeyi başarıyor. Barclays, yaklaşık 2 milyar sterlin vergiden kaçınmak için Lüksemburg anlaşmasından yararlanıyor. Bu konuyla ilgili hazırlanan bir raporlara göre, İngiliz borç veren Barclays, Lüksemburg vergi cenneti aracılığıyla on yıldan fazla bir süredir kâr rezervasyonu yaparak neredeyse 2 milyar sterlin vergiden kaçındı.

Guardian'ın bildirdiğine göre, şirket, Barclays Global Investors'ın merkezinin bulunduğu İngiltere yerine Lüksemburg'daki 15.2 milyar dolarlık satışından elde edilen kârı elde etmek için 2009'daki bir hamleyi kaldırarak Lüksemburg'daki kârlarının yüzde birinden azını ödedi. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, fon yöneticisinin satış koşulları, Barclays'in gelecekteki karlarını, satın alınan firmanın hisselerindeki düşüşe karşı dengelemesine ve firmanın 2009'dan bu yana neredeyse vergiden muaf milyarlarca sterlin kazanmasına izin verdi.

Barclays'in Lüksemburg operasyonları, banka tarafından yayınlanan yıllık vergi belgelerine göre 2013'ten bu yana 6,6 milyar sterlin kar elde etti, ancak bu kazançlar üzerinden yalnızca 46 milyon sterlin ödedi.

Ülkede sadece 54 kişiyi istihdam etmesine rağmen, Barclays geçen yıl Lüksemburg'da 1,1 milyar sterlin kâr elde ederek, onu bankanın ABD ve İngiltere'nin ardından üçüncü en kârlı yargı bölgesi haline getirdi. Bankanın İngiltere'de 46.000 ve ABD'de yaklaşık 10.000 çalışanı bulunuyor.

Barclays, Avrupa, Kuzey Amerika, Orta Doğu, Latin Amerika, Avustralya, Asya ve Afrika'da çalıştığı 60'a yakın ülkede 300 yıldır banka ve finans sektöründe faaliyet gösteren dünyanın önde gelen büyük finans grubu şirketi.

Barclays, Euro Bölgesi enflasyon beklentisini yükseltti

Barclays’de 600 milyon dolarlık skandal

Barclays’in büyük Asya hamlesi

Barclays: Hisse rallisini ne Fed ne de Omikron durdurabilir

Barclays’ten riskli büyüme hamlesi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)