BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays'in yıldız isminden şok açıklama: Deutsche rol model olamaz----

Barclays'in yıldız isminden şok açıklama: Deutsche rol model olamaz

Barclays'in yıldız isminden şok açıklama: Deutsche rol model olamaz
10 Ağustos 2020 - 17:10 www.finansgundem.com

Barclays’te küçülme planı hissedarları birbirine düşürdü. Deutsche Bank’ın küçülme planını örnek almak isteyen hissedarlar bankanın güçlü bilançosunun ardından alay konusu oldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yıldız fon yöneticisi Richard Buxton, aktivist yatırımcı Edward Bramson'ın Barclays'in satış ve ticari bankacılık işletme politikasını elden geçirmede Deutsche Bank'ı taklit etmesi yönündeki talebiyle dalga geçti.

Sherborne Investors'un Barclays'deki hissesini %5,9'a çıkaran Bramson, 6 Ağustos'ta yazdığı bir hissedar mektubunda, İngiltere'nin kredi verenin küresel piyasalar biriminde kapsamlı değişiklikler yaparken Alman rakibini izlemesi gerektiğini söylemişti.

Uzun zamandır Barclays'in hissedarı olan Buxton Financial News'e verdiği demeçte, "Deutsche, Barclays için hiçbir açıdan, şekil veya biçim olarak bir rol model olamaz" dedi.

Haziran ayı itibariyle Barclays'e yatırdığı 1,1 milyar sterlinlik Merian UK Alpha fonunun %4,3'ünü elinde bulunduran Buxton, "Barclays'in yatırım bankası Deutsche ve diğer Avrupalı oyuncuların düşüşünden yararlanarak müşteri ve pazar payı elde ediyor" ifadelerini kullandı.

Küçülmeye gitme uzun zamandır tartışılıyor

Barclays'in yatırım bankası uzun zamandır hissedarların öfkesine konu olmakta. Zira banka, eski CEO Antony Jenkins'in yönetimi altında geçirdiği bir gerileme döneminin ardından 2015 yılından bu yana CEO Jes Staley'in yönetiminde birimin genişletilmesini sürdürmeye devam ediyor.

Bramson Mart 2018'de Barclays'in hisselerini aldığından beri, sürekli olarak yatırım bankasının küçültülmesi için çağrıda bulundu. Bramson bankanın perakende bankacılık biriminde hissedar getirileri için olumsuz etki bıraktığını gördüğü yatırım bankası biriminin küçültülmesinin faydalı olacağını düşünüyor.

Barclays'in ticaret birimi özellikle ikinci çeyrekte yaşanan salgının yol açtığı piyasa dalgalanmaları nedeniyle bu yılın ilk yarısında 4,6 milyar sterlin gelir elde etti. Bu miktar 2019'un aynı dönemine göre %63 oranında daha fazla. Bu arada bankanın perakende bankacılık birimindeki kârlar, virüs krizinin yol açtığı kötü kredileri karşılamak için kenara konan 3,7 milyar sterlinlik likiditeden çok daha iyi bir durumda bulunulduğunu gösterdi. Bankanın kötü krediler için harcadığı miktar sadece 68 milyon sterline olarak kayda geçti.

Buxton bilançoyla ilgili yaptığı yorumda, “Sonuçlar hibrit modelin yararlarını açıkça gösteriyor. Aynı anda yatırım bankacılığıyla birlikte ticari, perakende ve kartlara sahip modelle zor zamanlarda başkalarına göre oldukça iyi bir iş çıkarıldı” ifadelerini kullandı.

Ancak Bramson mektupta kovid-19’un neden olduğu ticareti dalgalanmanın devam etmeyeceğini ve Barclays'in üçüncü çeyrek sonuçlarından sonra birimi küçültme planlarını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini savunuyor. Deutsche Bank Temmuz 2019'da ticaret biriminden çekilerek 18.000 kişiyi işten çıkardı ve özellikle ticari bankacılık sektöründeki risk ağırlıklı varlıklarını 74 milyar euro azalttı.

Salgının Barclays’e maliyeti 2,1 milyar sterlin olacak

 

Bankalar kredi musluklarını kısacak

 

Mnuchin: Trump gereken harcamayı yapacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)