BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays’in büyük Asya hamlesi----

Barclays’in büyük Asya hamlesi

Barclays’in büyük Asya hamlesi
09 Aralık 2021 - 17:45 www.finansgundem.com

İngiltere bankası Barclays, Asya’da büyüme planları kapsamında Singapur’da bireysel bankacılık faaliyetlerine başlıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Barclays önümüzdeki yıl Asya bölgesinde yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi birimlerinde kilit işe alımlar yapmayı planlıyor. İngiltere bankası 2016 yılında başlayan yeniden yapılandırma sürecinin ardından dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinin bazılarının bulunduğu bölgeye geri dönmeyi hedefliyor.

Wall Street rakipleriyle birlikte anlaşmalar ve yatırım işlemlerindeki patlamanın faydasını gören banka, daha önce çıkış yaptığı pazarlardan bazılarında faaliyetlerini yeniden başlatmak istiyor. Barclays Asya Pasifik ve Hindistan CEO’su Jaideep Khanna, bu ülkeler arasında Çin, Hindistan, Singapur ve Avusturalya’nın bulunduğunu söyledi. Straits Times’ın haberine göre Khanna Barclays’in Singapur’da bireysel bankacılık faaliyetlerine başlayacağını ve Avusturalya’da yatırım bankacılığına öncelik vereceğini ifade etti.

Banka bu girişimler için yerel olarak kilit işe alımlar gerçekleştirecek. Bankanın Avusturalya merkezli danışmanlık şirketi Barrenjoey Capital Partners’da hissesi bulunuyor. Şirket geçtiğimiz yıl aralarında UBS ve JPMorgan’ın da bulunduğu dev bankalardan önde gelen anlaşma uzmanlarını transfer etti. Aynı zamanda Japonya ve Hong Kong’da da işe alımlar gerçekleştiriyor.

Khanna, “bölgede karlılığımız dikkat çekiyor ve bunun 2022’de de devam etmesini bekliyorum” dedi. Devamında, “tutarlı olmaya odaklanıyoruz. Güçlü olduğumuz alanlarda varlık göstermeye çalışıyoruz. Bugün getirilerimizi yönlendirebileceğimiz alanlar var ve bunlara odaklanıyoruz” ifadelerini kullandı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Barclays, bir önceki CEO’su Jes Staley’in beş yıl önce başlattığı işten çıkarma dalgasının ardından Asya’daki nakit operasyonlarını kapatmıştı.

Ancak şimdi bölgede büyüme dönemine hazırlanıyor. Beş yıl önce gerçekleşen küçülmenin ardından banka Avusturalya, Güney Kore ve Malezya’da da operasyonlarını küçültmüştü. Ancak bölgedeki borsa ve türev araçları operasyonları faaliyetlerine devam ediyordu. Khanna, “Barclays 2021-2022’de 2016 öncesine kıyasla çok daha farklı bir şirket olacak” dedi. Açıklamasında, “şimdi çok daha odaklı ilerliyor ve yerel bilgiyle çok daha iyi getiriler elde ediyor” ifadelerine yer verdi.

JP Morgan'dan 2022 raporu: Küresel toparlanma yılı olacak!

 

Finans danışmanlarının büyük fırsatı teknoloji

 

Deutsche Bank’ın ABD yönetimiyle başı dertte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)