BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays'e Libor ders olmadı----

Barclays'e Libor ders olmadı

Barclays'e Libor ders olmadı
21 Mart 2013 - 12:30 www.finansgundem.com

İngiltere'nin en büyük 2. bankası Barclays, Libor skandalının ardından yöneticilerine 61 milyon dolarlık prim ödemesi yaptı

Libor skandalının ilk kurbanı olması ve kâr amacıyla faizleri manipüle etmekten ceza almasının üzerinden daha 1 yıl bile geçmeden Barclays Plc, 9 kıdemli yöneticisine 40.3 milyon sterlinlik (61 milyon dolar) prim ödemesi yaptı.
Bankanın eski CEO'su Robert Diamond'un yönetim ekininin son üyelerinden biri olan yatırım bankacılığı müdürü Rich Ricci'ye 17.6 milyon sterlin değerinde 5.7 milyon hisse, Barclays'in yeni CEO'su Antony Jenkins'e de 5.59 milyon sterlin değerinde 1.8 milyon hisse verildi.
Libor'u manipüle etmekten Haziran'da 290 milyon sterlin para cezasına çarptırılan Barclays, bu yılki maliyetini 1.7 milyar sterlin azaltmak için 3,700 kişiyi işten çıkaracak. Banka Şubat'ta 2012'de 20 yıldır ilk kez 1.04 milyar sterlin zarar ettiğini açıkladı. Barclays, dördüncü çeyrekte hatalı bir şekilde faiz swapları ve kredi sigortası satan müşterilerinin zararını telafi etmek için kenara ekstra 1 milyar sterlin ayırdı.
İngiliz banka açıklanan hisselerin önceki yıllardaki performansların primleri ve uzun vadeli girişim planlarının imtiyazsız hisse senetlerini kapsadığını belirterek, "Barclays rakam politikasını revize etti ve gelecekteki kısa ve uzun vadeli teşviklerin tamamı yeni kriterlere göre belirlenecek" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)