BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays'e bir günde iki ceza----

Barclays'e bir günde iki ceza

Barclays'e bir günde iki ceza
24 Eylül 2014 - 15:54 www.finansgundem.com

Barclays müşterilerin onayı olmaksızın yapılan işlemler ve alınan komisyon ücretleri nedeniyle ABD'de 77 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti

Barclays Plc İngiltere ve ABD'de müşteri mevduatını riske attığı gerekçesi ile aynı gün içerisinde iki defa ceza aldı. Banka 77 milyon dolar ceza ödemeyi kabul ederken, daha önce bir takım skandallar dolayısıyla zedelenen imajı yeniden lekelenmiş oldu.

Barclays, ABD'deki varlık yönetimi biriminin kendi içinde kurallara uymak için yeterli bir sistem geliştirmediği ve müşteri onayı olmaksızın işlem yapmak ve komisyon ücreti alma suçlamaları karşılığında Securities and Exchange Komisyonu'na 15 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Banka İngiltere'de ise 2007 ve 2012 yılları arasında 16.5 milyar sterlinlik müşteri varlığını uygun şekilde muhafaza etmemek suçlaması nedeniyle, 38 milyar sterlin (62 milyon dolar) ödeyecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)