BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays'e 700 milyon dolar ceza----

Barclays'e 700 milyon dolar ceza

Barclays'e 700 milyon dolar ceza
30 Ekim 2013 - 07:43 www.finansgundem.com

Barclays ABD'li bir hedge fonu şirketine 700 milyon dolar ödemek zorunda kalabilir

Barclays, bankaların finansal kriz dönemindeki stratejilerine ilişkin soruları yeniden gündeme getiren 5 yıllık yasal mücadelelerinden birini kaybetmesinin ardından Amerikalı bir hedge fonu şirketine 700 milyon dolar ödemek zorunda kalabilir.
New York'taki yüksek mahkeme perşembe günü yapılacak davanın öncesinde Barclays'in aleyhine bir karar aldı ve bankayı Connecticut'taki Black Diamond Capital'daki kredi türevleri işlemlerine ilişkin kontratların ihlal etmekten ötürü suçlu buldu.
Bu karar, Barclays'in tuttuğu hedge fonu şirketine 300 milyon dolarlık teminatı geri vermesi gerektiği anlamına geliyor.
Financial Times gazetesinin haberine göre, banka ayrıca 300-400 milyon dolar da faiz masrafları ve yasal maliyetler ödemek zorunda kalacak. Barclays'in faiz ve yasal masraflarının kesin olarak belirlenmesi için bir celse daha yapılacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)