BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBarclays'den yatırımcılara tavsiye!----

Barclays'den yatırımcılara tavsiye!

Barclays'den yatırımcılara tavsiye!
01 Ekim 2015 - 14:40 www.finansgundem.com

Barclays Capital’den Ian Scott, kötümserlik zirve yaptıkça gelişmekte olan piyasa hissesi satın alınması tavsiyesi verdi

Barclays Capital’den Ian Scott’a göre gelişen piyasa hisselerinde geçtiğimiz 12 yılda yalnızca 4 kez görülen bir satın alım sinyali yeniden belirdi.

Londra merkezli hisse senedi stratejistine göre, “İşler çok kötüleşti ancak düzelmeye başlayacak. Hisse senetleri için 4 yılın en kötü çeyrek döneminde, gelişen piyasa fonlarına akışlar 2004, 2005, 2008 ve 2014 yıllarında hariç tutularak benzersiz bir derecede gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldı. Bu yılların her birinde hisseler, gelişmiş piyasaları bir sonraki 6 ayda en az yüzde 9 geride bıraktı.

Bu performansın yinelenmesi, Nisan ayında ulaşılan 2015 zirvesinden 6 trilyon dolarlık bir erime yaşayan piyasaların rahatlaması ile gelebilir. Piyasalardaki gerilemede, Çin’deki yavaşlamanın küresel büyümeyi frenleyeceği ve ABD’de faiz oranlarının artacağı endişesi etkili oldu. Bu faktörlerin riskli varlıklardan kaçışa neden olacağı kaygısı yaşandı. EPFR Global verilerine göre yatırımcılar gelişen piyasa fonlarından Eylül'de ayın 23'üne kadar yaklaşık 10 milyar dolar geri çekti. Gelişen ülkelere odaklanan fonlara 15 milyar dolarlık giriş yaşandı.

Barclays stratejisti Scott, “Gelişmiş piyasa hisselerine bağlı olarak yaşanan satışın derecesi gelebileceği en negatif noktaya yakın. Bu noktada gelişen piyasa hisseleri önümüzdeki 6 ila 12 ayda yüksek performans göstererek geçmişteki döngüyü tekrarlayabilir” değerlendirmesi yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)