BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBarclays'den dolar için şok rapor!----

Barclays'den dolar için şok rapor!

Barclays'den dolar için şok rapor!
16 Ocak 2014 - 10:41 www.finansgundem.com

Barclyas, TL'deki zayıflığın devam etmesi halinde Merkez Bankası'nın faiz artırımına mecbur kalacağını belirtti

Barclays, Türk Lirası'nın Mayıs 2013'den bu yana ciddi şekilde değer kaybettiğini ve bu değer kaybında yurtiçi siyasi gerilimlerin ve Fed'in tahvil alımlarında azaltıma başlamasının etkili olduğunu belirtti.

Barclays, 15 Aralık tarihli raporunda yaşanan değer kayıpları sonrasında temel kur diğerleme modellerinin Türk Lirası için işaret ettikleri aşırı değerlenmenin neredeyse tamamen ortadan kalktığını ifade eden Barclays, TL'nin şu anda temel göstergelerin işaret ettiği 'adil' değere daha yakın olabileceğini vurguladı.

Ancak yüksek dış fonlama ihtiyacı ve finans dışı sektörün kur riskleri dikkate alındığında TL üzerindeki baskının devam etmesini beklediklerini ifade eden Barclays, politik belirsizliğin henalhalklarının da TL'ye ihtiyatlı yaklaşmalarına yol açtığını belirtti.

TL'de daha fazla zayıflığın er ya da geç TCMB'yi faiz artırımına iteceğini öngören Barclyas, TCMB'nin TL'ye destek vermek için gelecek 6 ayda gecelik borç verme faizini 200 baz puan artırmasını beklediklerini vurguladı.

Barclays, bu beklentilere ramğn ABD Doları/Türk Lirası paritesi için 12 aylık tahminini 2,14'ten 2,35'e yükseltti ve yatırımcılara 2,15 TL seviyelerinden ABD Doları almalarını önerdi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Güçlü ekonomi20 Ocak 2014 09:23

    Ne kadar güzel değilmi 12 yıldır iktidar tarafından yere göğe sığdırılamayan TL bir ayda dip oldu.buna güçlü ekonomi denir.muciti m.a. babacan

  • ibrahim özbek16 Ocak 2014 14:15

    İngilizlerin bu Türkiye sevgisi nereden geliyor Osmanlıya mı dayanıyor kendi ülkelerini bıraktılar var mı yok mu Türkiye neden acaba

  • LOUP16 Ocak 2014 12:36

    YOLSUZLUK ,,HIRSIZLIKLA YONETILEN TOPLUMLARAD KRIZLERDEN BASINI ALAMAZ NEYMIS EFENDIM kis basina dusen milli gelir 25000 dolarmis allah askina askeri ucretin 840 tl oldugu bir toplum da nasil milli gelir 25000 dolar olur bu hesabi yapmak icin matematik alanin da yusek lisans yapmis hocalri davet ediyorum

  • bekle gör16 Ocak 2014 11:16

    her çıkışın bir inişi vardır, burda sabırlı olan ve öngörüsü güçlü olan kazandı, bundan sonra hırsla yeni giren kayba mahkum. dikkatt...!!!