BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays yeniden yaratılıyor----

Barclays yeniden yaratılıyor

Barclays yeniden yaratılıyor
13 Şubat 2013 - 08:00 www.finansgundem.com

İngiliz Barclays Capital'ın CEO'su Antony Jenkins, yeniden yapılanmaya gidiyor

İngiliz Barclays Capital'ın CEO'su Antony Jenkins Salı günü bankanın skandal ve yönetim kusurlarıyla dolu yılını geride bırakmaya çalışarak, Barclays'i yeniden yaratmayı hedefleyen, agresif finansal mühendislik planını ortaya koydu. Jenkins, "finansal olarak iyi durumda olan ve iyi davranan" bir banka yaratmak istediğini söyledi.
Bankada etik öğeleri ortaya koyma, yatırımcılara daha fazla temettü ödemesi yapma ve programlı maliyet kesintileri yapma vaadiyle geçtiğimiz yıl göreve gelmiş olan Antony Jenkins'in açıklamalarının ardından Barclays'in hisseleri neredeyse yüzde 9 artış kaydederek 2 yılın zirvesine çıktı.
Jenkins'in planının merkezinde dünyayı, müşteriler, hissedarlar ve toplumun çıkarına hizmet edebileceğine ikna etme çabası yatıyor.
Analistler, Jenkins'in 2015'e kadar 1.7 milyar sterlinlik maliyet kesintisi ve kârın yüzde 30'unun temettü ödenmesi planının, yatırımcıları bankanın hisselerini almaya teşvik ettiğini söyledi. Bankadaki bazı kişiler tarafından "boş retorik" olarak alaya alınan Jenkins'in "etik şirket standartları"na odaklanması da yatırımcıların övgüsüyle karşılık buldu.
Barclays'in en büyük 10 hissedarından biri olan Fidelity Worldwide'ın yatırım genel müdürü Dominic Rossi, bankanın kültüründe ciddi ve samimi bir ilerleme ve değişim isteğinin olduğunu söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)