BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBarclays: Yatırımcılar 350 milyar dolarlık hisse satabilirler----

Barclays: Yatırımcılar 350 milyar dolarlık hisse satabilirler

Barclays: Yatırımcılar 350 milyar dolarlık hisse satabilirler
25 Mayıs 2022 - 14:20 www.finansgundem.com

Barclays, resesyon endişelerinin yatışmaması halinde, belirsiz makro görünüm ve para politikası sıkılaştırmalarından kaynaklı olarak küresel yatırım fonu yatırımcılarının bu yıl 350 milyar dolar tutarında hisse satabileceklerini bildirdi.

Yatırımcıların menkul kıymetleri ekonomileri faiz artırmaya teşvik eden, yükselen enflasyonun ardından satmakta olduklarını belirten Barclays, hisse çıkışlarının 2008-2009 Global Finansal Krizi sırasında yatırım fonlarının yönetimleri altındaki toplam varlıların yüzde 2,6'sını oluşturduğunu, bu yıl ise satışın yüzde 0,3 oranında gerçekleşmesini beklediklerini vurguladı.

Yatırım fonlarının Mayıs ayında hisse senetlerinde net satıcı olduklarını, bunun Ağustos 2020'den bu yana ilk kez görüldüğünü belirten Barclays, ancak hisse senedi piyasasından çıkışların 2020 yılından bu yana gerçekleşen 1,3 trilyon dolarlık girişin küçük bir bölümü olduğuna da dikkat çekti.

Barclays, "Hem ekonomik ivme hem de hisse başına kar revizonlarında ivme negatife döndü, bu hisse senetlerinde daha fazla çıkış olacağına işaret ediyor, ancak çıkışın büyüklüğü şu aşamada belirsiz" değerlendirmesini yaptı.

Yapılan değerlendirmede, Fed'in para politikası sıkılaştırmada daha agresif hale gelmesi durumunda tüketici görünümünün daha iyiye getmesinin muhtemel olmadığına inanıldığı da vurgulandı.

Barclays’ten 2 milyarlık vergi operasyonu

 

Barcelona plajlarında sigara yasaklandı

 

Barclays, Euro Bölgesi enflasyon beklentisini yükseltti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)