BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays ve 4 eski yöneticisine sahtekarlık suçlaması----

Barclays ve 4 eski yöneticisine sahtekarlık suçlaması

Barclays ve 4 eski yöneticisine sahtekarlık suçlaması
20 Haziran 2017 - 10:27 www.finansgundem.com

Barclays ve bankanın dört eski yöneticisi, Katar'dan sahtekarlık yoluyla sermaye bulma gerekçesiyle suçlanıyor

Barclays Plc ve dört eski yönetici, beş yıllık soruşturmanın ardından bankanın 2008 yılında Katar'dan sahtekarlık yoluyla sermaye bulduğu gerekçesiyle suçlanıyor.

İngiltere Dolandırıcılık Ofisi tarafından Salı günü yapılan açıklamada, eski CEO John Varley, eski Orta Doğu yatırım bankacılığı yöneticisi Roger Jenkins, eski yatırım bankacılığı başkan yardımcısı Richard Boath ve eski varlık yöneticisi Thomas Kalaris'in bankayla birlikte suçlama altında olduğu belirtildi.

Dava, Barclays'in, ülkeyi zor durumdan kurtarmak ve Katar'a sunulan 3 milyar dolar değerindeki kredi imkanından kaçınmak amacıyla, 2008 finans krizi süresince, Katarlı yatırımcılara, 12 milyar sterlinlik sermaye toplama programının bir parçası olarak 322 milyon sterlin (410 milyon dolar) değerinde borç ödemesinde bulunmasından kaynaklanıyor.

Barclays, finansal krizden bu yana, önemli gösterge faizinde yapılan hilelerden yöneticilerin ispiyoncularla nasıl başa çıktığına ilişkin güncel skandallara, bir takım soruşturmalara tabi tutuldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)