BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays ofise dönüş planını New York’ta deneyecek----

Barclays ofise dönüş planını New York’ta deneyecek

Barclays ofise dönüş planını New York’ta deneyecek
25 Eylül 2020 - 16:43 www.finansgundem.com

Londra’da vaka sayılarının artmasıyla birlikte ofise dönüş planını askıya alan Barclays New York ofisinde gelecek ay çalışan sayısını arttırmayı planlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Barclays İngiltere’deki ofisinde yeniden açılma planlarından geri dönmesinin ardından gelecek ay New York’taki ofisinde çalışan sayısını arttırmayı hedefliyor.

Financial News’in haberine göre banka 24 Nisan’da paylaştığı bir notta ABD ofislerindeki ticaret ve yatırım bankacılığı birimlerinin çalışan oranını arttırmayı hedeflediğini belirtti.

Barclays’in çalışanlarıyla paylaştığı notta, “ABD'de, önümüzdeki aydan itibaren, şirket ve yatırım bankasındaki borsa ve bankacılık işletmelerimizin ve bu işletmelerin doğrudan destek ekiplerinin ofislere aşamalı olarak geri dönmesini planlıyoruz” açıklamasında bulunuldu.

 Söz konusu notta, “Müşterilerimize en iyi şekilde hizmet verebilmek için, bu meslektaşlarımızın öncelikle ideal olarak ofis tabanlı olması gerekir ve bazı emsallerimizin de bu alanlardaki çalışanları geri getirmeye başladığını görmüş olabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Barclays; İngiltere, Hindistan ve ABD operasyonlarıyla ilgili planlarını notta sıralayarak, ofise geri dönme sürecinin "çok karmaşık" olduğunu belirtti. İngiliz bankası vaka sayılarının artasıyla birlikte İngiltere hükümetinden gelen ve ofis çalışanlarını evde çalışmaya teşvik eden kısıtlamaların ardından Eylül ayında gerçekleştirmeyi planladığı ofisteki personel sayısını arttırma stratejisini durdurmak zorunda kalmıştı.

Boris Johnson’ın açıklamaları sonrası dev bankalardan U dönüşü

İddialara göre Barclays’in İngiltere’deki ofise dönüş planlarından vazgeçmesiyle kararından “birkaç yüz” ofis çalışanı etkilenecek.

Barclays sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Bankacılık sektöründe ofise dönüş krizi

Kovid-19 vakaları İngiltere’de artış gösterse de New York’taki vaka sayıları önemli ölçüde düşüş gösterdi. Nisan ayında yaklaşık 11 bin 600’ü bulan günlük vaka sayısı bu hafta 600’ün altında geriledi.

Yatırım bankaları son haftalarda New York ofislerindeki çalışan sayılarını arttırmaya başladı. JP Morgan üst düzey yatırım uzmanlarını 21 Eylül’de ofislerine dönmesini istedi. Goldman Sachs ise ofislerindeki çalışan sayılarını rotasyonel bazda arttırıyor.

Ancak personel sayısının hızla artmasıyla birlikte riskler devam ediyor. Bloomberg’in haberine göre Goldman Sachs New York'ta Kovid-19 vakasının tespit edilmesi üzerine bazı yatırım uzmanlarını eve gönderdi. JPMorgan da Londrada sermaye yatırım uzmanlarından birinde korona virüs tanısı konulmasıyla aynı şeyi yapmak zorunda kalmıştı. Londra’da artan vaka sayılarıyla birlikte JP Morgan, Goldman Sachs, Citi, Barclays, HSBC ve Deutsche Bank ofise dönüş planlarının birer birer geri aldı.

İngiltere'de finans kurumları evden çalışacak

 

Blackrock bir daha asla tam kadro ofise dönmeyecek

 

Deutsche Bank ofise dönüş için süre verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)