BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBarclays hakkında şok iddia----

Barclays hakkında şok iddia

Barclays hakkında şok iddia
01 Şubat 2013 - 07:53 www.finansgundem.com

Barclays hakkında, finansal krizin en kötü zamanlarında bankaya yatırım yapması için Katar'a kredi verdiği iddiasıyla soruşturma başlattı

Financial Times gazetesinin haberine göre İngiliz yetkililer, Barclays hakkında, bankanın 2008'de hükümet tarafından kurtarılmasını önlemek için Katar'a kendisine yatırım yapması için kredi verdiği iddiasıyla soruşturma başlattı.
Libor skandalından bu yana Finansal Hizmetler Otoritesi (FSA) ve Dolandırıcılık Ofisi'nin (SFA) tahkiği altında bulunan Barclays'in acil durum fon kaynakları, şimdi de Katar soruşturmasının tehdidi altında. Financial Times'a konuşan 2 bağımsız kaynak, soruşturmaların, bankanın 2008'de Katar'a kendisine yatırım yapması için kredi verdiği iddiası üzerine başlatıldığını söyledi.
Yasal ve sektör uzmanları, teyit edilmesi hâlinde, o dönemde düzgün bir şekilde beyan edilmemiş olması durumunda böyle bir düzenlemenin piyasa regülasyonunun ihlâli şeklinde hükmedileceğini belirtiyor.
Citibank'ın eski bankacılarından Peter Hahn, "Kendi hisselerini satın alması için herhangi bir yatırımcıya kredi vermek düzenlemelere ilişkin bir sürü soru ve soruşturmaya neden olur" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)