BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays evde çalışanlara yemek vermiyor----

Barclays evde çalışanlara yemek vermiyor

Barclays evde çalışanlara yemek vermiyor
27 Eylül 2022 - 17:40 www.finansgundem.com

Finans sektöründe pandemi sürecinde evde çalışanlar için uygulanan kolaylıklar birer birer tarihe karışıyor. Barclays gece geç saatlerde çalışan bankacılar için verdiği günlük 25 dolarlık ek ücreti kaldırdı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere bankası Barclays, sözleşme uzmanı bankacılarını ısrarlı bir biçimde ofise geri çağırıyor. Banka evden çalışan genç sözleşme uzmanları için oldukça kritik bir avantaj olan gece saatlerinde evden çalışanlara ücretsiz yemek ödemesi imkanını kaldırdı.

Financial News’in haberine göre, Barclays pandemi döneminde başlatılan ve evde gece geç saatlere kadar çalışan genç sözleşme uzmanlarının günlük yemek ihtiyaçlarını 25 dolarlık ek ödemelerle karşılamayı hedefleyen uygulamadan vazgeçti. Söz konusu kesintiler analistlerin hafta sonu çalıştıkları dönemde yemek ücreti olarak aldıkları ek ödemeleri de kapsıyor.

İngiliz bankasının hamlesi banka çalışanlarını ofise geri döndürme taleplerini açıkladığı sırada geldi. Eylül ayı başında yapılan açıklamaya göre sözleşme uzmanlarının haftada dört gün ofiste çalışması bekleniyor. Bankanın söz konusu talebi ilk kez 23 Eylül’de Bloomberg tarafından basına sızdırıldı. Yeni çalışma politikası 3 Ekim’den itibaren yürürlüğe girecek.

Barclays konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Barclays'in haftada dört gün ofiste çalışma talebi, ocak ayından bu yana norm olan bir politikayı resmileştiriyor. Genç bankacıların eğitimi ve gelişimi, İngiltere bankasının söz konusu politikasının sebebi olarak gösterildi. Ancak FN kaynaklarına göre bankanın genç çalışanları, yemek ödemesi politikasının, hâlâ evde gece geç saatlerde çalışmayı tercih eden birçok kişiyi rahatsız ettiğini belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, İngiliz bankası geçen yıl mart ayında evde akşam 8’den sonra çalışan gençlere 25 dolarlık bir ödeme yapılması politikasını getirmişti. Barclays söz konusu politikayı uygulayan son büyük bankalardan biri haline gelmişti.

Büyük yatırım bankalarının pandemi döneminde çalışanlarına sağladıkları ayrıcalıklar kademeli olarak kaldırılıyor. Wall Street bankası Goldman Sachs, geçen yıl Eylül ayında ofise gelen Londra merkezli çalışanları için ücretsiz yemek verilmesi uygulamasını durdurdu ve daha yakın zamanda Wall Street'teki bankacılara ücretsiz kahve ikram etmeyi bıraktı.

Evde çalışanlar için ücretsiz yemek uygulaması, pandemi sırasında çoğu yatırım bankası tarafından sunulan bir avantajdı. Zira genç sözleşme bankacıları şirket sözleşmeleri alanındaki patlamanın ardından ofisten uzakta haftada 100 saatlik çalışma şartlarıyla karşı karşıya kalmaya zorlandı. Wells Fargo analistleri, geçen yıl Şubat ayında evden çalıştıkları süre içerisinde üstlerinden ücretsiz yemek istediklerini belirten bir Powerpoint sunumu hazırlamıştı.

Genç çalışanlar, sağlıklı bir yemek sipariş etmek için 25 doların yeterli olmadığını belirtiyor ve aslına bakılrsa ödemelerinin artırılmasını talep ediyor. New York Post'un Şubat ayında bildirdiği bir habere göre,Goldman Sachs analistleri, rakipleri JPMorgan ve Morgan Stanley daha fazla yemek ödemesi teklifi verdiği için 25 dolarlık ödemelerden şikayetçi olduklarını açıklamıştı.

Goldman Sachs’dan işten çıkarma sinyali

 

İşten çıkarmalar artıyor, çalışanların talepleri azalıyor

 

HSBC’den işçi çıkarma hamlesi

 

Ofise dönüş mücadelesinde işçiler patronlara karşı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)