BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays bu yıl 178 şube kapattı!----

Barclays bu yıl 178 şube kapattı!

Barclays bu yıl 178 şube kapattı!
17 Ağustos 2022 - 09:13 www.finansgundem.com

Türk bankalarını yıllar önce başlattığı dijital dönüşüm Batılı bankalarda yeni yeni gündeme geliyor.


FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz bankaları dijital dönüşüm programı çerçevesinde şube kapatmaya başladı. Barclays, 18 şubeyi daha kapatılmak üzere işaretleyerek, bu yıl kapatılan toplam site sayısını 178'e çıkardı. Lloyds Banking Group, daha önceden duyurulan 60 şubenin ardından, 28 banka şubesinin daha kapatılacağını açıkladı. Bu doğrultuda, Lloyds Banking Group'un 2022 yılında kapatacağı banka şubesi sayısı toplamda 88'e ulaşmış oldu.

Barclays yöneticileri, müşterilerinin daha fazla bankacılık işlemlerini dijital kanallardan yapması ve işlemlerinin %10'dan azının şahsen yapılması nedeniyle değişen tüketici trendlerine yanıt verdiğini söylüyor. Banka yönretimi, 10 milyon dijital müşterisi olduğunu ve faaliyetlerinin %70'inin dijital olarak yapılabileceğini söylüyor.

Bankadan konuyla ilgili yapılan açıklamada: “Kararın gerekçesini açıklayarak, alternatif şubeleri ve bankacılığın yollarını vurgulayarak, şube kapanışlarını her zaman 12 hafta önceden bildireceğiz. Bu, yerel toplulukla farklı, iş arkadaşlarımızın pop-up mevcudiyetler gibi yerel bankacılık desteği sağlamaya devam etmeleri için daha esnek yollar" denildi.

Barclays, dijital göçe yanıt olarak şube ağını budayan tek Banka değil. Toplamda 652 şube bu yıl kapanacak ve Birleşik Krallık banka şube ağının yarısı yok olacak.

Sberbank bir ayda 70 şube kapatacak

 

‘Banka şubeleri kapatılmasın’ diye yasa çıkarılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)