BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBarcklays TCMB faiz indirimini değerlendirdi----

Barcklays TCMB faiz indirimini değerlendirdi

Barcklays TCMB faiz indirimini değerlendirdi
26 Temmuz 2019 - 14:15 www.finansgundem.com

Barclays, piyasanın yıl sonuna kadar 475 baz puan daha faiz indirimi fiyatladığını belirtti ve ekledi, "Bu mevduatların dolarizasyonu ve enflasyonist bekleyişler yönünde risk oluşturur."

TCMB Para Politikası Kurulu'nun dün gösterge konumdaki haftalık repo faiz oranını 425 baz puan indirmesini değerlendiren Barclays, beklentilerin üzerindeki bu faiz indiriminin para politikasının yönünde açık bir değişim olduğunu belirtti.

Barclays, yapılan Faiz indiriminin yıl sonu reel faiz oranlarını mevduatların dolarizasyonundaki yukarı trendi engellemek zorlanılabilecek seviyelere düşürebileceği uyarısında da bulundu.

Para Politikası Kurulu'nun önceki toplantılar sonrasında yapılana göre daha uzun olan açıklamasının, Banka'nın hedeflenen dezenflasyonu başarmak için ihtiyatlı para politikası duruşunu devam ettireceğine vurgu yaptığına işaret eden Barclays, "TCMB'nin son revizyonları yüzde 14 olan yıl sonu enflasyon projeksiyonunun 31 Temmuz'da yayınlanacak yeni enflasyon raporunda ılımlı şekilde daha düşük olacağına işaret ediyor. PPK açıklaması politikada yapılacak daha fazla gevşetmenin dana ölçülü olacağına işaret etse de, bizim görüşümüze göre TCMB liderliğindeki son değişiklikler önden yüklemeleri güçlü bir politika gevşetme için siyasi baskıyı sürdürebilir" değerlendirmesini yaptı.

Barclays, piyasanın yıl sonuna kadar 475 baz puan daha faiz indirimi fiyatladığını ve böyle bir indirimin Türkiye'de reel faizi gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerinin altına çekeceğini belirtirken, "Bu mevduatların dolarizasyonu ve enflasyonist bekleyişler yönünde risk oluşturur" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Firat26 Temmuz 2019 18:14

    Kartel olusturduklari iddasi ile ceza almis finansal kurumlarin goruslerini dikkate almamak lazim. Topla avrupadan cerez faiz oranlariyla mevduati  ver turk finansal piyasasina tabi aglarsin risk var diye .