BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBarcelona'da kabus günü... Acı bilanço açıklandı----

Barcelona'da kabus günü... Acı bilanço açıklandı

Barcelona'da kabus günü... Acı bilanço açıklandı
17 Ağustos 2017 - 18:54 www.finansgundem.com

Barcelona'da kabus günü... Bir minibüsün kalabalığın arasına dalmasının ardından, silahlı iki kişinin de bir restorana girdiği belirtildi. Hükümet yetkililieri saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İspanya'nın Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, Barcelona kentinde bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 12 kişinin öldüğünü, 80 kişinin yaralandığını bildirdi.

Puigdemont, basına yaptığı açıklamada, Las Ramblas'ta bir minibüsün kalabalığın arasına dalması sonucu 12 kişinin öldüğünü, 80 kişinin yaralandığını duyurdu. Puigdemont, saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau, kentin ana meydanında saygı duruşunda bulunulacağını aktardı.

Polis daha önce yerel medyada yer alan, saldırganların bir restorana girerek kendilerini içeri kapattıkları haberlerini de yalanladı.

İspanya Kraliyet Sarayından yapılan açıklamada, Barcelona'daki saldırı kınandı ve "Katiller bizi korkutamaz." ifadesini kullanıldı.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, teröristlerin asla birlik olmuş bir halkı yok edemeyeceğini dile getirerek "İspanya, kurbanlar ve ailelerinin yanında." dedi.

DEAŞ'ın üstlendiği saldırıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

Terör örgütü DEAŞ'ın yayın organı Amak'tan yapılan açıklamada, saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiği belirtildi.

Barcelona'daki terör saldırısından ilk görüntüler

Avrupa Birliği (AB) kurumları, NATO ve Avrupa ülkelerinden saldırıya tepki

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, tüm Avrupa'nın Barcelona ile olduğunu belirterek, "Düşüncelerim kurbanlar ve bu korkakça saldırıdan etkilenen masum kişilerle." ifadesini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, yazılı açıklamasında, Barcelona'daki saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Bu korkakça saldırı, aileleri ve dostlarıyla zaman geçiren ve hayatın tadını çıkaranları kasten hedef aldı. Böylesine saldırılar bizi asla sindiremez." ifadesine yer verdi. Juncker, AB Komisyonu'nun her türlü gerekli yardım ve destek için hazır olduğunu da bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medya hesabından, "Barcelona'daki korkunç saldırıyı kınıyorum. Düşüncelerim saldırıdan etkilenenlerle. Terörle mücadelede biraradayız." mesajını paylaştı.

Saldırgana ait olduğu iddia edilen fotoğraf

SON DAKİKA... Barcelonada minibüs kalabalığın arasına daldı... 12 ölü ve çok sayıda yaralı var...

Trump ve Macron kınadı

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel Fransa'daki terör saldırısını kınayan açıklamalar yaptı. 

Saldırıda kullanılan araç kiralık

Saldırıda kullanılan minibüsün kiralık araç olduğu belirtildi. Barselona’nın 70 kilometre kuzeyindeki Vic şehrinde polis ekipleri, saldırıyla bağlantılı olduğu sanılan ikinci bir minibüsü ele geçirdi.

SON DAKİKA... Barcelonada minibüs kalabalığın arasına daldı... 12 ölü ve çok sayıda yaralı var...

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can18 Ağustos 2017 06:24

    Senin teröristin, benim teröristim diye birşey olmadığını anlayın artık Avrupa, verin iadeleri

  • Orduly17 Ağustos 2017 21:38

    Sarı kardeşim olayı ironi ile ancak bu kadar güzel özetleyebiliriz . Kırmızı basan zevat utancından değilse bile sırf bu vatan evlatlarına olan hıncından kıpkırmızı olmuş belli ki .. yazık

  • Sarı17 Ağustos 2017 19:13

    Büyütmemek gerek bunlar Asyasa olağan şeyler Pakistanda olunca kimsenin kılı kıpırdamıyor. Avrupalıların canı 3 can mı