BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaran Korkmaz’ın, ABD’ye verilmesi en çok kimleri rahatlattı?----

Baran Korkmaz’ın, ABD’ye verilmesi en çok kimleri rahatlattı?

Baran Korkmaz’ın, ABD’ye verilmesi en çok kimleri rahatlattı?
17 Temmuz 2022 - 10:58 www.finansgundem.com

Sezgin Baran Korkmaz, 15 Temmuz Cuma sabahı saat 05.00'te, Viyana Uluslararası Havaalanı'nda ABD'li yetkililere teslim edildi. Peki Baran Korkmaz’ın ABD’ye gidişi kimleri rahatlattı? Korkmaz itirafçı olmak için mi gitti?

ABD'nin Viyana Uluslararası Havaalanı’nda teslim aldığı Sezgin Baran Korkmaz, Utah eyaletine götürüldü. ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan kabul işlemlerinin ardından Korkmaz göz hapsine alındı. Uçağa günlük elbisesi ile binen ve elleri bağlanmayan Korkmaz, "Kendimi savunurum. Türkiye’ye gitseydim de tutuklanacaktım“ dedi.

Avusturya'da ‘kara para aklama, dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik’ gibi suçlardan tutuklanan ve ABD’nin iadesini istediği Türk iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, 15 Temmuz Cuma sabahı saat 05.00'te, Viyana Uluslararası Havaalanı'nda ABD'li yetkililere teslim edilince Türkiye’de birileri rahat bir nefes aldı! Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Avusturya'dan ABD'ye iade edilen Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye getirilmesinin aslında hiç istenmediği değerlendirmesini yaptı.

Öztürk bugünkü köşe yazısında, "Eğer istenseydi yurtdışına çıkış yasağı kaldırılmaz, gidişine izin verilmezdi. Çok değişik bağlantıları olan Korkmaz'ın birçok kişi için söyleyecekleri vardır. Korkmaz, mahkemede ya konuşacak ya da konuşacağını bilen etkili çevreler onun konuşmaması için isteklerini yerine getirecekti" yorumunu yaptı.

Yazısında Sedat Peker'in açıklamalarını da hatırlatan Öztürk, şunları kaydetti:
Sedat Peker'in, Korkmaz'ın açıklamaları, ortaya çıkan ses kayıtları, bu işlerde çok çok büyük para trafiğini de gündeme getirdi. Sorunlu işlerinin “halledilmesi” için istenen para 10 milyon Euro… “Halledenler” tezgahının içinde olduğu öne sürülen isimleri duyunca, “Vay anasını, Türkiye'de meğer neler oluyormuş neler?” demeye başladık. Ama bunlar bazıları için normal bir durumdu.

Açıkçası yazılmamak kaydıyla anlatılanları not bile almam, o konuda konuşmam, unutur giderim. Ama, Baran'ı İçişleri Bakanı'nın 4 Aralık'ta makamına çağırtıp, ünlü bir iş insanından olan alacağını silmesini istediğini söylemesi, üstelik bu borcun silinmesinin “Devlet işi” olduğunu söylediğini belirtmesine hayret etmiştim. “Peki, bunun devlet işi olduğuna inandın mı?” dediğimde, asla inanmadığını, o yüzden 5 Aralık 2021'de Türkiye'den ayrıldığını anlatmıştı. SBK Holding'in patronu Sezgin Baran Korkmaz'ın, bakanlığa çağrıldığında Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ile KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu da bakanlığa gelmişti. Yani, önemli bir durum vardı.

Suç unsuru varsa, bakanın C.Savcılığı'na suç duyurusunda bulunması gerekiyordu. Ama, Peker'den her ay 10 bin dolar aldığını söylediği siyasetçinin adını açıklamadı. Bu da suç. Ya da Bakan ileride suçlu duruma düşmemek için ismi savcıya bildirdi, “Soruşturma” uzayıp gidecek izlenimi doğdu.

Öztürk, "Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye getirilmesi durumunda gizli-saklı bir çok ilişkiyi öğrenebilecektik. O kadar rahat olmayın, Korkmaz kendisini kurtarmak için ABD'de de konuşacak. ABD, ondan çok şey öğrenecek. Belki, Zarrap gibi “itirafçı” olacak. Onun, ABD'ye gönderilmesi bazılarını çok rahatlattı, rahat nefes aldırdı. O kadar sevinmeyin, Korkmaz'ın birçok sırrı Sedat Peker'de. Bakarsınız, günün birinde onlar, Korkmaz'ın sesiyle patlar" dedi.

Adalet Bakanlığı duyurdu: Sezgin Baran Korkmaz ABD'de

SBK'ya her suçlama için 20 yıl hapis cezası gelebilir

SBK davasında ABD ile Avusturya'dan bilgi istenecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)