BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBanvit şampiyonluğu kaçırdı----

Banvit şampiyonluğu kaçırdı

Banvit şampiyonluğu kaçırdı
30 Nisan 2017 - 23:23 www.finansgundem.com

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde İspanyol ekibi Iberostar Tenerife'ye 63-59 yenilen temsilcimiz Banvit ikinci oldu

FIBA 2016-2017 Basketbol Şampiyonlar Ligi final mücadalesinde Banvit ile Iberostar Tenerife, Tenerife’deki Santiago Martín Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Maça üst üste gelen 3 adet 3 sayılık isabetle başlayan Tenerife çeyrek boyu çizginin gerisinden yüksek yüzdeli oynadı. Hücumda iyi organize olamasa da alınan hücum ribaundlarıyla savunmanın dengesini bozup skor üretimi sağlayan İspanyol ekibi Banvit’in de düşük yüzdeli şut atmasıyla birlikte ilk çeyrekten 16-12 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte kenardan gelen Tolga Geçim ve Furkan Kormaz’la enerji yakalayan Banvit, Theodore’un da hücumları daha doğru yönetmesiyle çeyrekte 6. dakika geride kalırken skoru 26-26’da eşitlemeyi başardı. Bu dakikadan sonar 2 üçlük bulan Tenerife skor üstünlüğünü tekrar sağlarken banvit Damien Kulig ile devrenin bitiminde bulduğu sayıyla birlikte soyunma odasına 34-31 geride girdi.

İlk yarı itibariyle en dikkat çeken istatistik Iberostar Tenerife adına 8/13’lük üçlük isabeti olurken, Banvit 4/13 ile üçlük kullandı. Banvit’te Jordan Theodore 9 sayıyla, Tenerife’de ise San Miguel 3/4 üçlükle bulduğu 9 sayıyla ilk yarı itibariyle takımlarının en skorer isimleri oldular. Üçüncü çeyrek oyun dengeli giderken Tenerife skorda üstünlüğünü korudu.

Bu bölümde Niang’dan ekstra katkı alan İspanyol temcilcisi son çeyreğe White’ın son saniyede bulduğu basketle 51-46 önde girdi. Son çeyreğin ilk hücumlarında isteidediği ritmi yakalayamayan Banvit sonrasında Orelik’ten gelen katkıyla ilk 4 dakika geride kalırken skoru 55-51’e getirdi. Pota altında Kulig’le sayılar bulan Banvit son 2 dakika kala 58-57 ile farkı 1’e indirdi.

Sonraki hücumlardan Theodore ile yararlanamayan Banvit White’tan gelen üçlükle son dakikaya girilirken 6 sayı geriye düştü. Kalan süre Banvit için yeterli olmazken maç 63-59 Tenerife üstünlüğüyle sonuçlandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)