BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankPozitif yöneticileri toplandı----

BankPozitif yöneticileri toplandı

BankPozitif yöneticileri toplandı
26 Temmuz 2013 - 11:57 www.finansgundem.com

BankPozitif'in 2013'ün ilk altı ayındaki performansı ve yılın ikinci yarısına yönelik hedefleri gözden geçirildi

BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akçakayalıoğlu, 2013 yılı ilk altı aylık dönemde piyasalarda dalgalanmalar yaşandığını, önümüzdeki yarıyılda da benzer bir seyrin görülme olasılığının mümkün olduğunu belirterek, "Bu durum belirsizliği artırırken, bankaların yeni denge arayışında pozisyon alması zorlaşıyor" dedi.
Sermaye büyüklüğü, uluslararası kredi derecesi ve mali yapısı ile Türkiye'deki en güçlü bankalardan birisi olan BankPozitif'in Yöneticiler Toplantısı Swissotel'de yapıldı. BankPozitif'in 2013'ün ilk altı ayındaki performansı ve yılın ikinci yarısına yönelik hedeflerin gözden geçirildiği toplantıda, Banka Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akçakayalıoğlu, küresel piyasalar ve Türkiye'deki son finansal gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
2013 yılının ilk yarısında piyasalarda dalgalanmalar yaşandığını belirten Hasan Akçakayalıoğlu, önümüzdeki yarıyılda da benzer bir seyrin görülme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:
"2013'ün ilk altı ayında hem küresel piyasalarda hem de Türkiye'de çok önemli değişiklikler yaşandı. Bu da yurtdışından finansman sağlarken maliyetlerin artmasını beraberinde getirdi. Bu da fonlamasının belli bir kısmını yurtdışından sağlayan bankacılık sektörünü çok yakından etkileyen bir durum. Yılın ilk altı ayında ABD, Avrupa Birliği ve Japonya gibi gelişmiş pazarlarda ekonomik sorunlar devam etti. Özellikle Avrupa'da durgunluk sürerken, işsizlik artmaya devam ediyor ve bankacılık sektörüne yönelik sorunlar henüz çözülebilmiş değil. Aynı dönemde Rusya, Çin ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan piyasalarda ise dalgalı bir seyir izlendi. Son aylarda gelişmekte olan bu piyasalardan para çıkışı olduğu net şekilde görülüyor ve bu da bankacılık sektörünü yakından ilgilendiren bir durum. Diğer taraftan Türk girişimcilerin son yıllarda yoğunlaştığı ve önemli miktarda ihracat gerçekleştirdiği Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde de yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlık, bu bölgeyle ticaret yapan iş insanlarımızı olumsuz etkiledi."
Fed'in son açıklaması önemli
Küresel piyasalarda bol para ve düşük faiz döneminde sona gelindiğine yönelik işaretlerin görüldüğünü de vurgulayan Hasan Akçakayalıoğlu, özellikle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal genişlemeye yönelik adımlarını durdurmaya başlayacağını açıklamasının piyasalar açısından belirleyici olduğuna işaret etti. Hasan Akçakayalıoğlu, "Fed ve Japonya Merkez Bankası 2008 yılından beri piyasaya 8,7 Trilyon Dolar sürdü. Bu bol para ortamından hem dünya hem de Türkiye faydalandı. Bu nedenle Fed'in yaptığı son açıklama çok önem taşıyor" dedi.
Belirsizlik artıyor
Türkiye'de de 2013 yılında büyüme odaklı politikalara ağırlık verilmesi sonrasında yılın ilk yarısında hem cari açık hem de enflasyon tarafında bozulmaların görüldüğünü hatırlatan Hasan Akçakayalıoğlu, şöyle devam etti: 
"Mayıs ayından beri içeride yaşanan gelişmeler, Türkiye'de yıllardan beri var olan istikrar konusunu gündeme getirirken aynı zamana denk gelen global para akışlarının gelişen piyasalardan çıkış yönünde olması dalgalanmaya neden oldu. Bu gelişmelerin neticesinde faiz arttı, kurlarda dalgalanma meydana geldi. Yeni bir denge arayışı başladı ve bu dengenin gelecek altı ayda nerede oluşacağı henüz netleşmiş değil. Bu durum, bankacılık için bir belirsizlik ortamı yarattığı için sektörün pozisyon almasını da zorlaştırıyor."
2013 sonu beklentileri
Türkiye'de büyüme dinamiklerinin de değişme kaydettiğine işaret eden Hasan Akçakayalıoğlu, 2011 ve 2012 yıllarında dış talep ve kamu harcamalarına dayanan sağlıklı büyüme modelinin 2013'te farklılaştığını ifade etti. Akçakayalıoğlu, bu dönemde iç talebe yönelik büyümenin ağırlık kazandığını, net dış talebin katkısında ise düşüş olduğunu ifade ederken, 2013 yılında yüzde 4 olarak belirlenen büyüme hedefinin yüzde 3.5 ya da altında gerçekleşmesini tahmin ettiklerini belirtti.
Hasan Akçakayalıoğlu, 2013 sonu baz senaryo beklentisini ise "Baz senaryomuzda faizlerin sene başına göre daha yüksek, büyümenin yüzde 4 oranının altında olacağını tahmin ediyoruz. Kredilerde riskin bir miktar artacağını ve fonlama tarafının da daha zorlu olacağını öngörüyoruz" şeklinde açıkladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)