BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankia özelleştirmeye hazırlanıyor----

Bankia özelleştirmeye hazırlanıyor

Bankia özelleştirmeye hazırlanıyor
28 Şubat 2014 - 08:05 www.finansgundem.com

Madrid hükümeti İspanya'nın Bankia'nın yüzde 7.5 oranındaki hissesini sattı

İspanya'nın finansal krizinin sembolü olan Bankia'yı yeniden özelleştirme yolunda ilk adımlarını atmaya hazırlanan İspanyol hükümeti, millileştirilmiş olan bankanın yüzde 7.5'ini satıyor.

Financial Times gazetesinin haberine göre perşembe günü yapılan açıklamada, Bankia'nın satışıyla görevlendirilen 3 banka, bir gün içinde talep toplama dönemini sonlandıracaklarını söyledi. Ancak konuya ilişkin bilgisi olan bir kaynak, gazeteye yaptığı açıklamada, görevli bankaların, işlemlerin başlatılmasıyla 1 saat içinde arz edilecek tüm hisseleri satacak kadar talebi garantilediklerini söyleyerek, yatırımcıların taleplerinin güçlü olduğunun sinyalini verdi.

İspanya hükümeti Bankia'nın yüzde 68'ine sahip ve bu da hisse satışının ardından hükümetin yine çoğunluk hissesini elinde tutacağı anlamına geliyor. Bankanın hisseleri perşembe günü 1.58 eurodan kapanarak, Madrid hükümetinin ilk özelleştirme hamlesinden 1.35 milyar euro kazanç sağlayacağını gösterdi. Öte yandan 1.35 milyar, Bankia'nın kurtarılması için harcanan 22 milyar euro karşısında hâlâ çok cüz'i kalıyor.

Bankia, Mayıs 2012'de sermaye sıkıntısı açıklayarak, hükümeti, bankacılık sistemini kurtarmak için AB'den 100 milyar dolar istemeye zorlamasıyla, İspanya için finansal krizin sembolü oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)