BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankanın hesap hatasıyla milyarder oldular----

Bankanın hesap hatasıyla milyarder oldular

Bankanın hesap hatasıyla milyarder oldular
02 Temmuz 2021 - 18:24 www.finansgundem.com

Dev ABD bankası JPMorgan Chase hesaplarda gerçekleşen bir hata nedeniyle bir müşterisini 4 günlüğüne dünyanın en zengin 25’inci ailesi haline getirdi.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase hesaplarda gerçekleşen aksaklık nedeniyle birkaç şanslı müşterisini kısa bir süreliğine de olsa milyarder yaptı. ABD’nin Louisana eyaletinde bir aile, Chase'in mevduat hesaplarına 50 milyar dolar yatırmasının ardından kısa bir süre için dünyanın en zengin 25 ailesi oldu.

Emlakçı olarak çalışan Darren James Fox News’e verdiği demeçte hesap hatasıyla ilgili olarak, “Dört gün boyunca milyarderdim. Parayla hiçbir şey yapmasam da bu harika bir duyguydu” ifadelerine yer verdi.

James, “Paranın bizim olmadığını biliyorduk. Onu emeğimizle kazanmadık bu nedenle de onunla bir şey yapamazdık. Parayı harcamadık, bu hırsızlık olurdu” açıklamasında bulundu.

Şanslı müşteri gizemli mevduat hatasından yararlanan en az 150 kişiyi daha tanıdığını iddia ediyor.

ABD’nin Florida eyaletinde bir kadın ATM’ye sadece 20 dolar çekmeye gittiği sırada Chase hesabında yaklaşık 1 milyar dolar para bulunduğunu açıkladı. Şanslı müşteri daha sonra parayı iade etmeye yardımcı olmak amacıyla yetkililerle iletişime geçti.

Bununla birlikte deneyimleri daha korkunç olan banka müşterileri de vardı. Geçen ay Chase hesabında 50 milyar dolar borcu olduğunu gören bir sosyal medya kullanıcısı şok geçirerek hesabının ekran görüntüsünü paylaştı. Diğer sosyal medya kullanıcıları da benzeri korkunç hikayelerini aktardı.

Chase’ten yapılan açıklamada sorunun çözüldüğü belirtiliyor.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre banka sözcüsü Fox’a yaptığı açıklamada, “Bir hafta önce sınırlı sayıda hesabı etkileyen teknik bir aksaklık yaşadık. Sorun çözüldü ve bu hesaplar şimdi doğru dengeleri gösteriyor” denildi.

Kripto para kullananlar "daha eğitimli"

 

Avrupa Birliği’nde kara parayla mücadele dönemi

 

Bitcoin, kritik destek seviyesini test etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)