BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankanın %5'i intiharı düşünüyor----

Bankanın %5'i intiharı düşünüyor

Bankanın %5'i intiharı düşünüyor
30 Mart 2015 - 07:50 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nda her üç çalışandan biri ağır iş yükü ve zorkoşullar nedeniyle 'tükenmişlik' içinde ve bankanın yüzde 5'i intiharı düşünüyor

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) sendikası zehir zemberek bir rapor hazırladı. IPSO sendikasının raporuna göre her üç çalışandan biri ağır iş yükü ve koşullar nedeniyle 'tükenmişlik' içinde ve yüzde 5'lik bir oranda intiharı düşünen var.

Bankanın 19 guvernörüne gönderilen mektupta 900 kişi üzerinde bir araştırma yapıldığı ve durumun çok kötü olduğu belirtiliyor. Toplam 2 bin 344 çalışanı olan ECB'nin büyük bir kısmı sözleşmeli olarak çalışıyor. Maaşları oldukça az olan bu kitlenin aynı zamanda işten kolay atılma gibi endişeleri var. Avrupa'nın bankacılık sistemi denetleyici olma rolü de verildiğinden bu yana çalışanlar üzerinde baskıların daha ad arttığını belirten sendikanın üzerinde durduğu bir diğer konu da sadece alt düzeyde değil üst düzeyde de sorunlar yaşandığı yönünde.

ÇALIŞAN DA MÜDÜR DE MAĞDUR

Sendikanın mektubunda bahsettiği bir diğer ilginç istatistik de ülke merkez bankaları hakkında. Sendika mektubunda ülke merkez bankalarının çalışan sayısının 60 bini bulduğunun altı çiziliyor. IPSO yönetimindeki Carlos Bowles, "Çalışanlar ekstre olarak bir mil daha koşmaya razı ancak maraton değil" diyerek çalışma saatlerinin uzunluğundan şikayet ediyor.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Worker30 Mart 2015 16:40

    Kamu bankalarında çalışan insanlara haksızlık ediyorsunuz, onların da çok rahat koşullarda çalıştığı kanısında değilim.

  • Dinazor30 Mart 2015 15:18

    Geç ECB'yi falan. Türkiye'deki özel bir bankada çalışıyorum ve hedef baskısı yüzünden sık sık ben de ölsem de kurtulsam diye düşünüyorum. Sürekli gelecek korkusu, huzursuzluk ve işsiz kalma korkusu, depresyonun en ağırına sokuyor insanı. Amaç da bu zaten, sal korkuyu ki daha fazla çalışsınlar. Buradan tüm gençlere sesleniyorum, sakın bankacı olmayın! Başka seçeneğiniz yoksa veya seviyorsanız da Ziraat, Halk, Vakıf gibi kamu bankalarından birinde çalışın. Benden size bir abi tavsiyesi.