BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalarla emekliler için 24 gün pazarlığı----

Bankalarla emekliler için 24 gün pazarlığı

Bankalarla emekliler için 24 gün pazarlığı
14 Ekim 2016 - 07:58 www.finansgundem.com

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, milyonlarca emeklinin beklediği promosyon pazarlığıyla ilgili konuştu.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında, 15 Temmuz sonrası ilk kez yapılan Üçlü Danışma Kurulu toplantısına FETÖ'ye yönelik operasyonlar, emekliye promosyon ile ilgili gelişmeler, taşeron işçi ve belediyelere kayyum ataması damgasını vurdu. 11 milyonu aşkın emekliye yılda 200 milyar liraya yakın aylık ödendiğini anımsatan Müezzinoğlu, "Bu para ayda iki gece diye düşünüldüğünde yılda 24 gün bankada kalmış olacak. Bankaların 24 güne ne kadar ödeyeceğine bakıyoruz" dedi. Yıllık 100 milyon TL sağlık harcamalarının da bankalara verildiğini ve bunu da pazarlıkta hatırlattıklarını aktaran Müezzinoğlu, "Rafa kalkmış bir durum yok. Beklenen rakam ile reel olan arasındaki fark neredeyse uçurum. Görüşmelere devam ediyoruz" diye konuştu.

FETÖ, PKK TEMİZLENECEK
Toplantıda işçi-işveren sendikaları temsilcileri, darbe girişiminde bulunanların en ağır cezaları alması gerektiğini belirtirken, kamudaki ihraç ve açığa almalarda mağduriyet yaşanmamasını istedi. Bakan Müezzinoğlu da, "Bu konuda biz de hassasiyet gösteriyoruz. Terör yandaşlarının ihracı devam ediyor. Devlet memuru millete ihanet edemez. Millete ihanet eden FETÖ, PKK devlet kadrolarından temizlenecek" ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMDA HEDEF YÜZDE 55
İstihdam olanaklarının artırılmasının önemine dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, şunları anlattı: "Bu soruna yönelik politikaların bütüncül olarak uygulanmasını sağlamak ve kalıcı çözüm önerileri geliştirebilmek amacıyla Ulusal İstihdam Stratejisini 2014'ten bu yana uyguluyoruz. 2023 vizyonu ile hazırlanan stratejide, işsizlik oranının yüzde 5 düzeylerine indirilmesi, istihdam oranının yüzde 55 düzeylerine yükseltilmesi ve kayıt dışı istihdam oranının yüzde 15'in altına indirilmesi hedefleniyor." Özel istihdam bürolarına ilişkin düzenlenmenin yayımlandığını da anımsatan Müezzinoğlu, "Çalışana, farklı farklı sıfatlar takılması değil onların hak ve hukuklarının korunup korunamadığı konusunun konuşulması gerekir" yorumunu yaptı.

KAMUDA REFORM
Kamu çalışanlarına ilişkin çalıştayların gelecek hafta başlayacağını belirten Müezzinoğlu, "2017'de kamu çalışanı reformu yapmayı hedefliyoruz. O zaman bütünü planlayan bir süreç başlar" dedi.

Hazal Ateş/Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kayseri14 Ekim 2016 17:24

    Aman sayin bakan kendini yorma.sadakaya ihtiyacimiz yok.promosyon muromosyon istemiyorum.saygilar

  • misafir14 Ekim 2016 12:19

    özel bankalar veriyor zaten promosyon..ben garanti ye taşıdım eşimle birlikte , 3 tane küçük altın verdiler ...