BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların temiz enerji finansmanı artıyor----

Bankaların temiz enerji finansmanı artıyor

Bankaların temiz enerji finansmanı artıyor
28 Şubat 2023 - 15:50 www.finansgundem.com

Bankaların temiz enerji finansmanı artıyor, ancak küresel iklim hedefleri için çok daha fazlasına ihtiyaç var.

Bankalar 2021'de fosil yakıtlara sağladıkları her bir dolar için düşük karbonlu enerji arzına finansman desteği olarak 81 sent verdi, ancak dünyanın iklim hedeflerine ulaşması için taahhütlerini çok daha fazla artırmaları gerekecek.

Birkaç iklim senaryosu, küresel sıcaklık artışlarını sanayi öncesi ortalamanın 1,5 santigrat derece üzerinde sınırlamak için, dünyanın 2030 yılına kadar fosil yakıtlara yapılan her 1 ABD doları yatırım için yenilenebilir enerjiye 4 ABD doları yatırım yapması gerektiğini öne sürüyor.

Enerji analisti BloombergNEF, bankaların finansmanlarını reel ekonomiye ve 1,5 derece hedefine uygun hale getirip getirmediğini değerlendirmek için "Enerji Tedarik Bankacılığı Oranı" olarak adlandırdığı kriter için 1.142 bankadan veri topladı.

Rapora göre, 2021'de enerji arzı için bankaların finansmanı toplam 1,9 trilyon doları buldu ve bunun 1 trilyon dolarından biraz fazlası fosil yakıtlara, 842 milyar doları ise düşük karbonlu enerji projelerine ve şirketlerine gitti.

81 cent ile 1 dolar arasındaki banka finansman oranı, 90 cent ile 1 dolar arasındaki küresel enerji arzı yatırım oranının altında kaldı.

JP Morgan: Temiz enerji müthiş bir yatırım fırsatı

 

Dünya temiz enerjide yeni bir sanayi dönemine giriyor

 

Temiz enerji yatırımı 2030'a kadar 2 trilyon doları aşabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)