BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların temerrüdüne izin verilebilir----

Bankaların temerrüdüne izin verilebilir

Bankaların temerrüdüne izin verilebilir
21 Nisan 2014 - 13:23 www.finansgundem.com

Pekin hükümetinin mevduat sigortası planı, bazı küçük bankaların temerrüde düşmesine izin verebilir

Çin Başbakanı Li Keqiang'ın mevduat sigortası planı, kötü kredilerin arttığı dönemde ülkedeki tasarrufçuları rahatlatmayı hedefliyor. Öte yandan bu plan tahvil piyasasında, Li'nin bazı bankaların iflasına izin vermeye hazırlandığı spekülasyonlarını tetikliyor.

China Lianhe Credit Rating Co.'nun CEO'su Kwong Li, mevduat sahibi teminatlarının uygulamaya konulmasının ardından yetkililerin bazı küçük bankaların hatalarını tolere edebileceğini söyledi. Yatırımcıların, AA ve altı nota sahip olan banka tahvilleri arasında, China Bohai Bank Co.'nun 2022 tahvilini tutmak için talep ettiği sigorta primi 17 Nisan'da 245 baz puan ile 11 ayın en yükseğine sıçradı. Çin'in Rusya sınırının yakınlarındaki Harbin Bank Co.'nun 2019 vadeli tahvillerinin CDS'i geçtiğimiz yıl 41 baz puan arttı.

Mevduat faizinin çevrimiçine girmesiyle birlikte Pekin hükümeti bazı küçük bankaların temerrüde düşmesi ya da konsolide edilmesine izin vermeye istekli olabilecekleri sinyalini verdiğini söyleyen Li, mevduat sigortası uygulamaya girene kadar banka temerrütlerinin olmayacağını öngördü.

Çin Başbakanı Li geçtiğimiz ay bu yıl piyasaların oranları belirlemesi planı kapsamında tasarrufçular için koruma uygulaması koyacaklarını söyledi. Plan, mevduat sahiplerine daha yüksek faiz ödemek zorunda bıraksa bile, küçük bankaların borçlanma maliyetini yükseltebilir.

Xinhua Haber Ajansı'nın 26 Mart'taki haberinde, yaklaşık 1000 Banka müşterisinin 24 Mart'ta bankanın iflas edebileceği söylentileriyle Jiangsu Sheyang Rural Commercial Bank şubelerine akın ettiği belirtilmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)