BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların tarıma kredi desteği 180 milyar lirayı geçti----

Bankaların tarıma kredi desteği 180 milyar lirayı geçti

Bankaların tarıma kredi desteği 180 milyar lirayı geçti
12 Mayıs 2022 - 12:02 www.finansgundem.com

Bankacılık sektörü mart sonu itibarıyla tarım alanında faaliyet gösteren şirketlere kredi desteğini 2021 sonuna göre 18 milyar 704 milyon lira artırdı.


Bankaların mart sonu itibarıyla tarıma kredi desteği, 2021 yıl sonuna göre 18,7 milyar lira arttı.  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre bankacılık sektörünün tarım alanında faaliyet gösteren firmalara kullandırdığı kredilerin stoku mart sonu itibarıyla 180 milyar 738 milyon dolar oldu.

Tarım sektöründeki kredi stoku artışı son 5 yılda yüzde 141,4 yükseldi

2021 sonunda 162 milyar 34 milyon lira düzeyinde olan kredi stoku, 3 aylık süreçte yüzde 11,5 arttı. Bu dönemde kredi stokunda 18 milyar 704 milyon lira artış görüldü.

Son 5 yılda tarım alanında kullandırılan krediler 105 milyar 858 milyon lira arttı. Özellikle pandemi döneminde desteklerini sürdüren bankalar, tarım kredi stoklarını son 2 yılda yaklaşık 73 milyar lira artırdı. Böylece tarım sektöründeki kredi stoku artışı son 5 yılda yüzde 141,4, son 2 yılda yüzde 67,4 yükseldi.

Tarım bankacılığı konsepti

"Tarım Bankacılığı" konsepti ile çiftçilere ve tarım alanında faaliyet gösteren firmalara özel kampanyalar ve kredi imkanları sunan bankacılık sektörü, çiftçinin ve üreticinin ihtiyaçlarını ve mevsimsel nakit akışını göz önünde bulundurarak farklı ürünlerle tarım kesiminin yanında yer alıyor.

Bankalar, çiftçilerin ve üreticilerin traktör, mazot, gübre, zirai ilaç, tohum, yem ve ekipman ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ön ödemesiz, hasatta ödeme ya da esnek ödeme gibi kredi imkanlarının yanı sıra anlaşmalı üye iş yerlerinden alımlar için özel kredi kartları da sunuyor.

Tarım ürünlerinin üretimi, güvenliği, sürdürülebilirliği, tedariki ve nihai tüketiciye erişimi konuları salgınla birlikte tekrar gündeme geldi. Stratejik alanların başında gelen tarım; çiftçileri, tarımsal üretime yönelik girdi üreten ve tedarik edenleri, kooperatifleri, tarım ürünlerini depolayan, satan, işleyen tüccarları, sanayicileri, esnafı, toptan ve perakende satıcıları, enerji üretenleri, veri, yazılım, teknoloji geliştiren şirketleri, üniversiteleri ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren bir ekosistem haline getirdi.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 22,9 milyar dolarlık ihracat

Tarımda 10 sektörden 9'u ihracatını arttırdı

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye'de tarımı nasıl etkiledi ?

Tarımda "Avrupa Birliği" modeli

Tarımsal girdi fiyatlarında artış sürüyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)